fbpx
+100%-
Menu

Tiel Maritiem

Evenementen

Tiel Maritiem

De editie van 2020 zal helaas niet doorgaan. De kademuur wordt gerenoveerd en de werkzaamheden zijn door het vele hoogwater in het voorjaar ernstig vertraagd, waardoor de kademuur niet tijdig klaar is.

Tijdens het Pinksterweekend van zondag 31 mei en maandag 1 juni wordt voor de 6e maal Tiel Maritiem georganiseerd.

Tiel Maritiem groeit gestaag door tot hét nautisch evenement van Midden-Nederland, met volop watersport en beleving van de rivier de Waal.

Voor de jeugd is het vooral gratis spelevaren in de haven van Tiel met kleine zeilbootjes, kano’s en meevaren met de reddingsbrigade. Maar wil je met je ouders in één boot zeilen dan kan dit ook, want Tiel Maritiem heeft maar liefst 3 familiezeilboten ter beschikking. 2 polyvalken en een kajuitzeilboot. Voor de allerkleinsten is er weer varen met modelbootjes, dit keer vanaf de pontons. Ook zijn er betaalde vaartochten mogelijk over de Waal. U waant zich weer in de tijd dat er nog op zalm en steur gevist werd op de Waal.

Maar natuurlijk kun je ook gewoon lekker kijken naar mooie en bijzondere schepen. In de haven zijn diverse schepen afgemeerd w.o. de brandweerboot Tiel, werkschepen uit de nautische sector en indien mogelijk een politieboot en een schip van Rijkswaterstaat. Bovendien is het bestuur van Tiel Maritiem er alles aan gelegen om dit jaar een kleine bruine vloot op te tuigen.  Diverse oude vracht- en vissersschepen zorgen voor een historisch decor in de haven. Aan het ponton ‘bootjes kopen’ liggen diverse schepen te koop van zeilboot tot motorboot: u kunt ze allemaal van dichtbij bekijken. Een proefvaart in overleg met de eigenaar is mogelijk. Wie weet komt u te voet en vaart u met een boot weer naar huis.

Ook op de Waalkade groeit Tiel Maritiem en zoeken we de vernieuwing. Met een uitgebreide nautische markt met ca 50 zeer uiteenlopende aanbieders in de nautische branche. Dit jaar veel meer aanbieders van kleine boten die op trailer te bewonderen zijn.

Algemene informatie

Datum: 31 mei 2020 Periode: 1 juni Adres: Waalkade Tiel
    Bekijk website Ga naar alle evenementen >
    Comments are closed.