+100%-
Menu

Tour de Waal 5 mei Waalkade vanaf 11.30 uur

Evenementen

Tour de Waal 5 mei Waalkade vanaf 11.30 uur

Foto: Tour de Waal

Op Bevrijdingsdag is Tiel onderdeel van de Tour de Waal. Hoogtepunten zijn: het droppen van Waalbroodjes, parachutisten, een colonne met oude legervoertuigen en veel muziek, poëzie en kunst. Je kunt meefietsen en gebruik maken van één van de extra pontjes over de Waal. Of je kunt naar de activiteiten in Tiel komen.

Atletiekvereniging Astylos brengt het Vrijheidsvuur uit Wageningen naar Tiel. Dat wordt rond 11:30 uur ontstoken, boven aan de dijk bij Bellevue. Even later vertrekt een colonne met oude legervoertuigen, op weg naar Zaltbommel.

Kunstproject
Op het Waalstrandje onder Bellevue/de 3 Zussen zullen de kunstenaars Ans van den Hurk, Guusje Kaayk, Gert van den Born en Bert Hoekstra samen met uitvinder Nico Berns en architect Antoon Reijntjens het publiek meenemen in hun kunstproject “Vrede zaaien en oogsten”.

Op de oever van de rivier creëren zij met het op locatie vervaardigd papier hun land-art project voor de vrede. Iedereen is welkom om mee te doen. De golven van de rivier zullen het kunstwerk meenemen en de daarin verwerkte zaden verspreiden. “Verzet begint niet met grote woorden maar met kleine daden”, Remco Campert.

Tussen 12.30 en 17.30 uur geeft papiermeester Gert van den Born een workshop papierscheppen. Er is gelegenheid voor het publiek om zelf papier te maken en mee naar huis te nemen.

Rond 16.00 uur blazen kinderen vredeszaad in de rivier.

Muziek en poëzie is er op de dijk boven het strandje, van o.a. de kapel van KTVM, koor Incanto, het Moluks Koor en de band Reboot.

Broodjesdropping
Rond 15:00 uur worden alle kinderen van Tiel uitgenodigd op de Waalkade voor een broodjesdropping uit een vliegtuig. Dit is een verwijzing naar de voedseldroppingds aan het einde van de oorlog. Later springt ook een parachutist. Halverwege de middag is er een ‘flyby’ van een historisch vliegtuig, een Harvard T6.

Meer info: www.tourdewaal.nl

Algemene informatie

Datum: 5 mei 2019 Adres: Waalkade, Tiel
    Bekijk website Ga naar alle evenementen >
    Comments are closed.