+100%-
Menu

Tour de Waal

Evenementen

Tour de Waal

Tour de WaalTour de Waal is hét Bevrijdingsdagevenement aan beide oevers van de Waal. Met extra veerpontjes worden de oevers met elkaar verbonden en gaan we al fietsend beleven en samen de vrijheid vieren! Hoogtepunten: een colonne van oude legervoertuigen, het droppen van Waalbroodjes, de parachutisten en veel muziek, poëzie en kunst. Alle dijken zijn versierd met oranje linten om de route aan te geven.

De legercolonne zal om 12:00 uur van start worden geschoten op de Waalkade in Tiel. Er zijn erg bijzondere voertuigen uit WO II bij, dus kom beslist kijken. Bij Zennewijnen worden aan de Waal  broodjes gedropt uit een vliegtuig, altijd weer een zeer spectaculaire belevenis, zeker voor de kinderen. Dit zal omstreeks 14.15 uur zijn. We hopen iedereen te mogen verwelkomen op 5 mei, op de fiets of langs de route

Dropping Waalbroodjes

De broodjes zullen dit jaar op 8 locaties worden gedropt:
13:00 Herwijnen
13:05 Hellouw
13:10 Heesselt
13:15 Varik
14.15 Zennewijnen
14:20 Dreumel
14:25 Rossum
14:30 Zaltbommel

Extra Veerpontjes

Naast de bestaande veerdiensten bij Tiel-Wamel, Varik-Heerewaarden, Brakel-Herwijnen en Loevestein-Fort Vuren zetten we nog 3 extra pontjes in om de fietsers naar de overkant van de Waal te brengen. Zo zijn interessante fietsroutes samen te stellen langs de festivalplekken. Vaartijden: 12:00 – 17:30 uur. De nieuwe veerdiensten-voor-één-dag:

  • Hellouw-Zuilichem
  • Varik-Heerewaarden
  • Heesselt – Rossum (Sluis St. Andries)

Voor het gehele programma: www.tourdewaal.nl

 

 

Algemene informatie

Datum: 5 mei 2018 Adres: Zennewijnen en verder langs de dijken van de Waal tot aan Slot Loevestein Tijd:
    13.00 - 18.00 uur
Bekijk website Ga naar alle evenementen >
Comments are closed.