+100%-
Menu

De FairTrade Week komt eraan. Om hier aandacht aan te schenken krijgt Flipje zaterdag 27 oktober weer zijn FairTrade pakje aan. En we combineren dat met de actie Women Empowering. Dat is het thema van deze FairTrade week. Gelijkwaardige macht en invloed van en voor vrouwen zijn belangrijk omdat ongelijkheid een grote belemmering vormt voor de menselijke ontwikkeling, ook in de FairTrade wereld.

FairTrade wil ongelijke machtsrelaties doorbreken; alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes tegengaan, en volledige en effectieve deelname op alle niveaus van besluitvorming bereiken. Volgens het World Food Programme zou ‘het aantal hongerlijdenden in de wereld gereduceerd kunnen worden met 150 miljoen als boerinnen dezelfde toegang tot middelen zouden hebben als boeren’. FairTrade wil gelijkheid promoten en mannen en vrouwen beiden de kans geven FairTrade te handelen. Het gaat om gelijke kansen voor iedereen.

FairTrade Gemeente tiel roept iedereen op om in de FairTrade week een originele foto te maken van haar of zijn FairTrade Power Woman. Daag anderen uit om hetzelfde te doen. Iedereen kan meedoen, als groep of als individu. Laat je creativiteit de vrije loop, alle soorten foto’s zijn welkom: foto’s met FairTrade producten, jouw favoriete FairTrade winkel of FairTrade promotiemateriaal. Belangrijk is wel dat op alle gemaakte foto’s een FairTrade powervrouw staat en een = teken te zien is! Dit kan met je vingers met 2 repen FairTrade chocolade, hoe je het zelf wilt invullen!

Verspreid de foto via een eigen Twitter-account naar @TielFairtrade, Facebook- (Tiel Fair Trade gemeente) of Instagram-pagina. Maar ook als je geen Facebook, Twitter of Instagram hebt, kun je meedoen; mail dan je foto naar fairtrade.tiel@kpnmail.nl

Flipje Fotoshoot

Nog geen idee voor jouw foto? Geen nood, want in het kader van deze actie is er op zaterdag 27 oktober van 13 tot 15 uur een Flipje Fotoshoot. We geven Flipje zijn FairTrade pakje aan. Zo vormt hij een prachtige achtergrond voor jouw FairTrade Power Woman!

 

 

 

Comments are closed.