+100%-
Menu
Flipje logo op putdeksels in Tiel

Binnenkort kom je op steeds meer plekken in Tiel nieuwe putdeksels tegen. Daarop zijn  zowel Flipje, het logo van de fruitstad als een verwijzing naar Hanzestad Tiel verwerkt. Kenmerken van de gemeente die veel inwoners en bezoekers noemen. Op woensdag 29 maart 2023 onthulden wethouders Carla Kreuk en Frank Groen de nieuwe putdeksel.

Wethouder openbare ruimte, Frank Groen: “De nieuwe rioolputdeksel plaatsen we de komende jaren bij projecten voor vervanging van het riool of bij onderhoud. We plaatsen de putdeksel ook bij de herinrichting van de binnenstad. Daarna volgen andere wijken en/of straten.” In het straatbeeld gaan we de putdeksels terug zien met afbeelding zonder kleur. Speciaal voor de onthulling van de eerste putdeksel is de afbeelding eenmalig in kleur gedrukt. Tot aan de zomervakantie is de nieuwe ingekleurde putdeksel te bewonderen bij de receptie op het gemeentehuis.

Wethouder stadspromotie, Carla Kreuk: “Tiel behoort tot de 10 oudste steden van Nederland. We willen graag onze rijke historie bekender maken bij zowel toeristen als eigen inwoners. Dat doen we op verschillende manieren. Door op de putdeksels te verwijzen naar ons verleden als Hanzestad, in de collectie van het  Flipje- en Streekmuseum, in exposities in de binnenstad en bij de wandelroutes langs historische panden en kunstobjecten.”

Foto: Jan Bouwhuis

Comments are closed.