+100%-
Menu

Ook België heeft een Fruitstad –

Wist u dat België ook een Fruitstad heeft? Op amper 2 uur rijden van Tiel ligt Sint-Truiden. Deze fruitstad is de zesde monumentenstad van Vlaanderen en laat je proeven van zijn rijke verleden. De historische binnenstad en omliggende kerkdorpen baden in de mooiste bloesempracht.

Een aantal jaren gelden is Tiel een vriendschapsrelatie aangegaan met deze mooie fruitstad. Over en weer worden ideeën en ervaringen uitgewisseld om het toerisme te stimuleren.

Flipje

Bijzonder gecharmeerd waren de Vlamingen van Flipje, het sympathieke fruitbaasje uit de Betuwe. Om dat te onderstrepen hebben zij diverse Flipje artikelen opgenomen in hun shop in het gemeentehuis van Sint Truiden; zie bijgaande foto.

Mocht u een keer een bezoek brengen aan België, dan is een bezoek aan ‘fruitstad’ Sint-Truiden zeer zeker de moeite waard. Deze stad, gelegen in de regio Haspengouw, staat bekend om fruitige activiteiten. Sfeervolle bloesemfeesten, fruitbedrijven en veilingen die hun deuren voor je openen, fruitige routes.

Oogstseizoen

Rijpe kersen, bessen, frambozen en aardbeien in juni en juli, miljoenen appels, peren en druiven in september en oktober. De hele regio geurt naar het
heerlijke kwaliteitsvolle fruit. De oogsttijd is een  uitgelezen moment voor een tocht tussen de fruitbomen: te voet, met de fiets of met de auto. Fruitbedrijven vieren feest, veilingen zetten de deuren open, markten met streekproducten kleuren
de kerkdorpjes …


Flipje in BelgiëStreekproducten

Fruit is hét uithangbord van Sint-Truiden en Haspengouw. Maar wat gebeurt er nu allemaal met het fruit na de oogst? Naast de veiling en verkoop, maken diverse Haspengouwse producenten er hun artisanale en eerlijke (eet-)waren mee.

Fruitbedrijven

In de bloesem- en oogstperiode openen heel wat fruitbedrijven hun deuren. Je volgt er een smakelijke rondleiding, proeft van versgeplukt fruit of geniet
van een sfeervolle picknick in een boomgaard. Ook de hele nazomer bruist de Haspengouwse fruitsector van fruitige activiteiten die je zeker niet mag missen.

Op de fiets

Het glooiende Haspengouw beschikt over een prachtig fietsroutenetwerk. Ontmoet de fruitplantages aan de hand van een routekaart.

Neem eens een kijkje op www.bloesemfeesten-haspengouw.be of www.toerisme-sint-truiden.be voor meer informatie over Sint-Truiden en Haspengouw.

 

Comments are closed.