fbpx
+100%-
Menu
frank van der meijden burgemeester tiel

Frank van der Meijden nieuwe burgemeester van Tiel

Donderdagavond 15 februari 2024 verwelkomde gemeente Tiel haar nieuwe burgemeester. De officiële installatie van de heer Frank van der Meijden vond plaats in de Agnietenhof in Tiel. De beëdiging werd gedaan door Henri Lenferink, waarnemend commissaris van de Koning in de provincie Gelderland.

De commissaris roemde de energie en daadkracht van burgemeester Van der Meijden. “Hij houdt van een uitdaging en dat komt goed uit want er liggen hier genoeg vraagstukken waar hij mee aan de slag kan gaan. Tegelijkertijd is het een burgervader die gemoedelijk en benaderbaar is.”

Nadat de handtekeningen waren geplaatst werden de ambtsketen en de voorzittershamer overhandigd aan burgemeester Van der Meijden. In een goed gevulde zaal werd de burgemeester toegesproken door de commissaris van de Koning, de locoburgemeester, de plaatsvervangend voorzitter van de raad, de voorzitter van de burgemeesterskring en de plaatsvervanger van de voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

’Tiel heeft veel prachtige parels’

Tijdens de toespraak van locoburgemeester Kreuk overhandigde zij burgemeester Van der Meijden een speciaal paar Tielse sneakers. Deze zijn gemaakt door Vijz, een van de innovatieve bedrijven in de gemeente waar zij ook trots op is. Locoburgemeester Kreuk gaf de suggestie met dit bijzondere cadeau lekker te gaan (hard)lopen en vooral te genieten van omgeving. “Want Tiel heeft veel prachtige parels”, aldus Kreuk, “gepoetste en ongepoetste.”

De heer Van der Meijden gaf aan zich bevoorrecht te voelen dat het hem gegund is burgemeester te mogen zijn van deze prachtige gemeente. De afgelopen tijd bezocht hij Tiel regelmatig. Zo was hij erg onder de indruk van de gedrevenheid van jonge vrijwilligers van de Tielse vlindertuin. “Vrijwilligers die voor deze stad voorop gaan en het verschil maken. Mensen maken de samenleving”.

De burgemeester wil zich vooral inzetten voor een drietal uitdagingen die ook in de profielschets zijn opgenomen. Hij gaat nadrukkelijk aandacht geven aan een stevig samenspel tussen bestuur, ambtelijke organisatie en inwoners. Ten tweede wil hij samen de regio Rivierenland beter op de kaart zetten. “Intensievere samenwerking begint door te kijken wat je voor een ander kunt betekenen”, aldus Van der Meijden Het derde speerpunt is het beschermen van de gemeenschap tegen mensen die wetten en regels stelselmatig overtreden. De burgemeester kijkt ernaar uit om samen te werken met alle betrokken partijen om die uitdagingen van onze gemeente en de regio aan te pakken.

Namens de gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie wordt de heer Van der Meijden veel succes gewenst in zijn nieuwe functie.

Terugkijken van de installatievergadering

De installatie van de burgemeester is terug te zien via het nieuwsbericht op onze website www.tiel.nl

Foto: Raphaël Drent

Comments are closed.