+100%-
Menu
Fruitmozaiek Fruitcorso

Fruit Buddies winnaar fruitmozaïeken

Afgelopen weekend hebben de eerste evenementen plaats gevonden van de Betuwse Oogstweek. Appeltjesdag was na de jubileumeditie van Appelpop het tweede evenement tijdens deze feestelijke week vol activiteiten. Het was een stralende zonnige dag met verschillende wandel- en hardlooptochten, een streekproductenmarkt, lekker eten en drinken maar ook de prijsuitreiking van de fruitmozaïeken vond plaats.

Appeltjesdag

De tweede editie van Appeltjesdag was wederom een sportieve opmaak naar het Fruitcorso van 16 september 2023. In het Kalverbos konden de bezoekers genieten van live muziek, en genieten van diverse streekproducten. Ook organiseerde Astylos wederom de Appelrun; een wandel- en hardlooptocht in diverse afstanden waaraan een kleine honderd sportievelingen aan deelnamen. Daarnaast was het Open Monumentendag waardoor een wandeltocht langs de historische panden van Tiel gemaakt kon worden. Vele deelnemers hebben de hitte getrotseerd en namen deel aan één van de tochten.

Fruitmozaïeken

Ondanks dat het kwik tropische temperaturen aanduidde bleef de stemming langs de Tielse stadsgracht goed. Vele verenigingen en instellingen hebben drie dagen lang aan hun mozaïek gewerkt. Vele parasols klapten zich uit om de zon zoveel mogelijk te trotseren, maar het resultaat is er niet minder om. Maar liefst zeventien fruitcreaties schitteren op de stadswal, die ’s avonds nog eens sprookjesachtig verlicht zijn. Rond 16.00 uur nam voorzitter Laurens Verspuij het woord om de uitslag bekend te maken. Vele bouwers hadden zich rond het podium verzameld om te weten welke plaats zij behaald hadden. Uiteindelijk hadden de Fruit Buddies net als in 2022, volgens de jury, met PandAmie het mooiste mozaïek gelegd. De JP van den Bent Stichting pakt met Lekker op je fietsje het zilver en T.G.V Hellas behaalde brons met Animal Blues.

Meer informatie: fruitcorso.nl

Comments are closed.