+100%-
Menu
Fruitcorso Tiel

De maatregelen die gelden om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan leggen nog altijd grote beperkingen op. Eén van de vele gevolgen hiervan is dat de bouwhallen waar rond deze tijd van het jaar al flink gewerkt wordt aan de fruitcorsowagens, “leeg staan”. Zicht op versoepelingen op de korte termijn is er onvoldoende. Om die reden heeft Stichting 4-Stromenland, de organisator van het Fruitcorso, moeten besluiten om het Fruitcorso, wat zijn 60e editie zou gaan beleven, niet door te laten gaan.

Nare beslissing
“Een jaar geleden stonden we voor dezelfde lastige beslissing. Toch zien we dat er een hoop veranderd is ten opzichte van toen. Er is hoop en perspectief. De verwachting is dat de samenleving in de zomer grotendeels gevaccineerd is en dat evenementen weer georganiseerd kunnen worden”, aldus Laurens Verspuij, voorzitter van Stichting 4-Stromenland. “Maar het bouwen van corsowagens kost tijd, veel tijd. Dat betekent dat er nu volop gebouwd zou moeten worden, om in het derde weekend van september met die prachtige fruitcorsostoet door de Tielse straten te rijden. En dat is nu helaas niet mogelijk.”

Vooruitzichten
De organisatie gaat echter niet bij de pakken neer zitten. Verspuij: “We zien perspectief en voelen vooral een grote drang om in september van ons te laten horen. Dat leeft volop bij onze vrijwilligers, de corsoclubs en al hun enthousiaste bouwers. Daarom werken we nu aan een eigen ‘routekaart’ waarin we allerlei alternatieve evenementen verwerken waarbij ons DNA, de Betuwe en het Fruit, centraal staan. Afhankelijk van hoe de situatie tegen die tijd is, kunnen wij bepalen wat wel en wat niet georganiseerd kan worden. Aan de invulling van deze routekaart wordt nog gewerkt en deze wordt later bekend gemaakt. Het Fruitcorso heeft namelijk een grote maatschappelijk rol en betekent veel voor alle vrijwilligers waarvan een deel hun sociale contacten en vriendschappen binnen het corso hebben. Het sociale aspect is na dit lastige jaar namelijk belangrijker dan ooit.”

Jubileum
Het Fruitcorso staat volgend jaar een bijzondere jubileumeditie te wachten, het is dan namelijk de 60e keer dat het evenement plaats zal vinden. Corona zorgt er helaas voor dat deze editie nu voor de tweede keer verplaats moet worden. De organisatie kijkt er naar uit om deze jubileumeditie volgend jaar neer te zetten. Maar nu ligt eerst de focus op wat er dit jaar wellicht wel mogelijk is.

Voor de laatste informatie: Fruitcorso.nl

Foto: Jan Bouwhuis

 

Comments are closed.