+100%-
Menu
Fruitcorso Tiel

Fruitcorso genomineerd voor Gelderse Roos Prijs

Het betrekken van jeugd bij het verduurzamen van het Fruitcorso is genomineerd voor de Gelderse Roos Prijs, een initiatief van Erfgoed Gelderland, die inspirerende erfgoedprojecten een podium geeft. Elke editie wordt er een nieuw thema gekozen, dit jaar richt de aandacht zich op initiatieven waarbij jongeren (13 t/m 30 jaar) betrokken worden bij het erfgoed. Sinds 2020 heeft jeugdcorsowagen Kerk-Avezaath samen met leerlingen van het Lingecollege een eetbare duurzame lijm ontwikkeld en deze ontwikkeling is overgenomen door meerdere clubs. Het project zit bij de laatste 10 ingezonden projecten.

Stichting 4-Stromenland heeft samen met corsowagen Kerk-Avezaath het project aangedragen. Tijdens de jubileumeditie van 2022 reed de jeugd van Kerk-Avezaath met een ‘duurzame wagen’, waarbij onder meer gebruik gemaakt werd van duurzame lijm. De ontwikkeling van die lijm gaat hard en het experiment wordt doorgezet bij meerdere clubs die er (gedeeltelijk) mee werken. Deze ontwikkeling is een belangrijke stap richting een duurzaam evenement, aangezien de producten op de wagens zo een tweede leven kunnen leiden. Woordvoerder Martijn van Eck: “We zijn trots dat de vrijwilligers de erkenning krijgen die ze verdienen. Ook is dit precies wat past bij het levend houden van ons UNESCO-erfgoed.”

Op 15 maart 2024 probeert het projectteam de jury te overtuigen tijdens een korte pitch en de winnaar wordt 27 mei 2024 bekendgemaakt.

Toelichting bij foto: in 2022 won Jeugd Kerk-Avezaath de Teun Luijendijk innovatieprijs met ‘Duurzaam doet leven. Red de luiaard’
Foto: Jan Bouwhuis.

 

 

Comments are closed.