+100%-
Menu

Fruitcorso

Fruitcorso: zaterdag 17 september 2022

Betuwse Oogstweek 2022In het derde weekend van september staat Tiel in het teken van het Fruitcorso. Een uniek evenement waarin verschillende corsoverenigingen uit Tiel en de omliggende dorpen hun enorme praal- en jeugdwagens aan het publiek tonen. Metershoge wagens, tot wel veertien meter lang, met de meest fantastische voorstellingen trekken op zaterdag 17 september 2022 in een feestelijke stoet door het centrum van de stad. Ook is er een kindercorso. In de avonduren is er een 'Corso by Night'. Muziekkorpsen en ander entertainment omlijsten het geheel. De zondag en maandag erna worden alle wagens in het centrum tentoongesteld en is van dichtbij te zien hoeveel zaadjes, knollen en vruchten er zijn verwerkt per vierkante centimeter. Het Fruitcorso is de afsluiting van de Corsoweek. Die begint met het ontsteken van de verlichting bij de meer dan twintig mozaïeken langs de stadsgracht, waar veel verenigingen en scholen strijden om de eer van het mooiste ontwerp. Voor een sfeerimpressie bekijk de video of kijk voor meer informatie op www.fruitcorso.nl 

 

Betuwse Oogstweek met Fruitcorso Tiel | 9 t/m 19 september 2022

Het Fruitcorso Tiel is al 60 jaar meer dan ‘n dagje (fr)uit. Dit jaar beleeft hét fruitfeest van Nederland zijn 60e editie. De befaamde fruitmozaïeken aan de gracht bestaan 55 jaar en we genieten al 20 jaar van het Kindercorso.  Van 9 t/m 19 september 2022 beleeft onze streek de Betuwse Oogstweek, met Tiel als fruitig middelpunt. De oogstweek is een initiatief van Stichting 4-Stromenland, organisator van het Fruitcorso Tiel, in samenwerking met de bewoners, instellingen en het bedrijfsleven van de Betuwe. Iedereen wil  Nederland graag de Betuwe laten ervaren en te laten proeven van deze unieke regio.

Lees in deze brochure over het Fruitcorso, het sprookje van de fruittuin van Nederland. Zestig jaar na dato wordt dit verhaal nog altijd in ere gehouden. Tijdens deze rijdende tentoonstelling presenteert de regio wat voor moois er gekweekt, geproduceerd en gecreëerd wordt. Dit is niet alleen een verhaal om naar te luisteren en te kijken, maar ook vooral om zelf te ervaren. Proef alle lekkernijen, aanschouw de creativiteit, ontdek de (fr)uitzinnige innovatie, geniet van de muziek en dompel je onder in wat de Betuwe uniek maakt.

Enkele highlights: de Appeltjesdag (wandelen en hardlopen) op 11 september en het ‘Proef en ontmoet de Betuwe-festival’ op 18 september. Op donderdag 15 september geeft Wibi Soerjadi een grachtenconcert op een drijvend podium te midden van de fruitmozaïeken. En natuurlijk het Fruitcorso op zaterdag 17 september.

Bekijk de brochure >>

Download de brochure en zie wat voor activiteiten de Betuwse Oogstweek voor je in petto heeft.

Kijk ook op de website:  www.fruitcorso.nl