+100%-
Menu

Oogstseizoen

Rijpe kersen, bessen, frambozen en aardbeien in juni en juli, miljoenen appels, peren en druiven in september en oktober. De hele Betuwe geurt naar het heerlijk kwaliteitsfruit. De oogsttijd is een uitgelezen moment voor een tocht tussen de fruitbomen: te voet, met de fiets of met de auto. Fruittelers vieren feest en staan met kramen langs de weg, markten bieden streekproducten aan en in Tiel is er een heus Fruitcorso, een grote optocht met praalwagens vol fruit. Uniek in de wereld!

Evenementen

Tijdens het oogstseizoen bruist het in Tiel en de regio van activiteiten en evenementen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste.

Hoogstamfruit

Vroeger stonden in alle boomgaarden hoogstambomen. Dat betekende dat er een ladder nodig was om bij de vruchten te komen. Sinds de jaren '70 werden om economische redenen steeds meer hoogstamboomgaarden vervangen door veel grotere laagstamboomgaarden. Daarvan kan het fruit veel gemakkelijker geoogst worden. Voor de ontwikkeling van het landschap spannen steeds meer mensen zich in om ook de hoogstamboomgaarden te behouden.

Hoogstamfruiy