fbpx
+100%-
Menu
Gekleurd plafond
Linten in de binnenstad Tiel

Gekleurd plafond in binnenstad

Winkelen in de Tielse binnenstad is deze zomer een feestje! Vrolijk gekleurde linten zorgen voor een gezellige sfeer in de winkelstaten. Vanwege corona kunnen al lange tijd geen activiteiten plaatsvinden. Om het winkelend publiek een warm welkom (terug) te geven, bedacht de ondernemersvereniging Hart van Tiel dit alternatief. En ook de gemeente droeg een steentje bij.

 Ruim 4 kilometer kleurenpracht
De linten zijn gemaakt in de 6 kleuren van het Tielse fruitstad logo en zijn bevestigd aan de stalen kabels waaraan in de winter de sfeerverlichting hangt. In totaal hangt er ruim 4 kilometer aan lint, gemaakt van vlaggendoek, door de winkelstraten. Vanaf het Hoogeinde door de Waterstraat en langs de Groenmarkt de Voorstad en Weerstraat in. Er is gekozen voor vlaggendoek, omdat dit UV- en weersbestendig is en dus maandenlang mooi blijft.

Activiteiten oppakken in de herfst
De linten hangen de hele zomer en zullen in september worden vervangen voor de sfeerverlichting. Zo loop je het hele jaar door met opgeheven hoofd (naar de kleuren en lichten) door de stad! Tegen de herfst hoopt de ondernemersvereniging ook weer haar activiteiten op te kunnen pakken, zoals [voorbeelden geven].

De lintjes aan elkaar knopen
Knipt een burgemeester normaal gesproken linten door, onze burgemeester Hans Beenakker knoopt ze juist aan elkaar! Dat deed hij symbolisch voor de hoogwerker waarmee de linten aan de kabels werden bevestigd. Met om hem heen het bestuur van Hart van Tiel en een aantal ondernemers. Burgemeester Beenakker: “Tiel is een veerkrachtige gemeente met een gezellig winkelhart vol sterke ondernemers. En nu nóg veelkleuriger met dit ‘plafond’ boven onze winkelstraten. Ik hoop dat velen, uiteraard met respect voor de coronamaatregelen, het gekleurde plafond komen bekijken. Wees welkom en (her)ontdek wat onze binnenstad te bieden heeft!”

Voor meer informatie: www.winkelenintiel.nl

Foto's: Jan Bouwhuis

Comments are closed.