+100%-
Menu

Betuwe KersJubileumeditie Betuwse Open Kersendagen 2020 gaat niet door en wordt verplaatst naar 2021

Dit jaar zou op zaterdag 4 en zondag 5 juli de Betuwse Open Kersdagen worden gehouden in de boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen (vlakbij Tiel, Fruitstad). Dit jaar had een jubileumeditie moeten worden, want het kersenevenement is alweer toe aan de vijfde editie.  Vanwege het coronavirus is het evenement nu verplaatst naar 2021.

Een nieuwe kersenseizoen

De nachtvorst in april heeft de kersentelers in de Betuwe slapeloze nachten bezorgd. Ook bij Aart Blom, kersenteler in de Betuwe: “Maar tot nu toe lijkt het allemaal mee te vallen. Het heeft een paar nachten licht gevroren, maar er is weinig schade. We hebben tijdig gezorgd voor overkapping. Wel zullen de kersen iets minder in aantal zijn, maar daardoor zullen ze groter en dikker worden. Dat levert mooiere en lekkere kersen op, zo is mijn inschatting. De eerste kersen van de koude grond zullen er begin juni zijn. Ik verwacht een goed kersenseizoen”.

Pluk ‘m zelf

Betuwe Kers omvat ca. 20 ha. overkapte kersen in de Betuwe. Betuwe Kers zet zwaar in op dit unieke Betuwse streekproduct. Grote investeringen zijn gedaan in overkapping en nieuwe rassen. Hierdoor kan de kwaliteit en continuïteit worden gegarandeerd. Met de Betuwse overkapte kersen wordt een echt onderscheidend product neergezet, zowel in kwaliteit, smaak als gewicht. De verkoop van Betuwse kersen vindt plaats via een aantal landelijke supermarken en directe verkoop vanuit de kersenboomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Het kersenseizoen is van begin juni tot half augustus.

Voor meer informatie kijk op de website www.betuwekers.nl

Publicatie: 4 mei 2020
Foto: Aart Blom

Comments are closed.