fbpx
+100%-
Menu
Bleekveld opgravingen Tiel

𝐆𝐫𝐚𝐯𝐞𝐧 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐝𝐞𝐧 𝐨𝐩 𝐡𝐞𝐭 𝐁𝐥𝐞𝐞𝐤𝐯𝐞𝐥𝐝 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐡𝐞𝐫𝐟𝐬𝐭𝐯𝐚𝐤𝐚𝐧𝐭𝐢𝐞
Wist je dat Tiel één van de oudste steden van Nederland is? En dat het 1000 jaar geleden de belangrijkste handelsstad van ons land was? Boven de grond herinnert een aantal mooie gebouwen en plekken aan onze boeiende geschiedenis. Maar ook onder de grond zijn nog dingen van vroeger te vinden. Zoals onder het Bleekveld.

𝑳𝒂𝒂𝒕𝒔𝒕𝒆 𝒌𝒂𝒏𝒔 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒐𝒑𝒈𝒓𝒂𝒗𝒊𝒏𝒈𝒆𝒏
Het Bleekveld, naast Agnietenhof en de Vlindertuin, is nu nog een parkeerterrein. In 2023 worden hier woningen gebouwd. Wij hebben nu de unieke kans om nog één keer in de bodem van onze binnenstad te kijken. En zo meer te leren over onze oudste geschiedenis. Wie weet komen we zelfs nog spullen van Vikingen tegen!

𝑰𝒆𝒅𝒆𝒓𝒆𝒆𝒏 𝒎𝒂𝒈 𝒎𝒆𝒆𝒈𝒓𝒂𝒗𝒆𝒏
De hele maand oktober gaan we een archeologische opgraving doen op het Bleekveld. En wat helemaal leuk is: alle inwoners van Tiel en omstreken, van 6 tot 96 jaar, mogen in de herfstvakantie meegraven. Een opgraving in de binnenstad komt bijna niet voor. Dat het publiek mag meedoen, is nog veel zeldzamer. Verzamel je oude kleding en schoenen alvast en mis deze kans niet!

𝑰𝒏𝒔𝒄𝒉𝒓𝒊𝒋𝒗𝒆𝒏
Wil je ook meegraven in de herfstvakantie (maandag 24 t/m vrijdag 28 oktober)? Geef je op : www.oudheidkamer-tiel.nl/bleekveldopgravingen.php

𝑲𝒐𝒎 𝒏𝒂𝒂𝒓 𝒅𝒆 𝒐𝒑𝒆𝒏 𝒅𝒂𝒈
Op zaterdag 29 oktober 2022 is van 12.30 – 16.00 uur de open dag op het Bleekveld vol leuke activiteiten die met de opgraving te maken hebben. Voor jong en oud. Het programma volgt binnenkort.

Aanmelden
Aanmelden kan via oudheidkamer-tiel.nl

Comments are closed.