+100%-
Menu
hans beenakker burgemeester Tiel

Hans Beenakker wordt nieuwe burgemeester Krimpenerwaard

De gemeenteraad van Krimpenerwaard heeft besloten om Hans Beenakker, die op dit moment nog burgemeester van Tiel is, voor te dragen als nieuwe kroonbenoemde burgemeester. Daarmee is hij de opvolger van waarnemend burgemeester Pauline Bouvy-Koene.

Stoppen als burgemeester van Tiel

Hans Beenakker liet 29 maart tijdens een raadsvergadering weten te zullen stoppen als burgemeester van Tiel. Hij liet toen geëmotioneerd weten dat het na een mooie periode van 11 jaar een natuurlijk moment was om zich te gaan oriënteren op een andere functie. Beenakker was voor hij burgemeester van Tiel werd burgemeester in Asten. Hij was van 1999 tot 2004 wethouder in respectievelijk Voorburg en Leidschendam-Voorburg. Hij is opgeleid als agrarisch econoom in Wageningen en werkte na zijn studie van 1990 tot 1999 bij het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij in diverse functies.

Volgens de vertrouwenscommissie van de gemeente Krimpenerwaard hebben zij Beenakker, in de met hem gevoerde gesprekken, leren kennen als iemand die makkelijk aansluiting zal vinden bij de inwoners van alle kernen van de gemeente. Hij houdt de afstand die voor een burgemeester nodig is maar weet ook tussen de mensen te staan.

Met zijn opleiding en werkervaringen heeft hij volgens de vertrouwenscommissie affiniteit met en vindt hij makkelijk aansluiting bij alle typen bedrijvigheid in de Krimpenerwaard. Als voorzitter van de gezagsdriehoek van 7 gemeenten en plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid is hij gewend aan een stevige ‘openbare orde en veiligheid’ portefeuille en zet zich in voor de aanpak van ondermijning, preventieve jeugdaanpak en leefbaarheid.

De Vertrouwenscommissie is er van overtuigd dat Beenakker zich stevig, voortvarend en met enthousiasme als bestuurlijk boegbeeld en ambassadeur voor de gemeente Krimpenerwaard zal gaan inzetten.

Vervolgprocedure

Via de commissaris van de Koning wordt Beenakker nu aanbevolen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De Ministerraad doet op voorstel van het ministerie van BZK vervolgens een voordracht tot benoeming aan Zijne Majesteit de Koning. Het is een goed gebruik dat de aanbeveling van de gemeenteraad daarbij wordt gevolgd.

De installatie van Beenakker staat gepland voor maandag 8 januari 2024, om 19.30 uur. Dit gebeurt tijdens een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis van Lekkerkerk.

Comments are closed.