fbpx
+100%-
Menu
klesteo Tiel

Hart voor Klesteo met sportieve inslag

Vorig jaar organiseerde ondernemersvereniging Hart van Tiel in samenwerking met kleding- en speelgoedbank Klesteo een zeer succesvolle kledinginzamelingsactie. Dit jaar gaan de organisatoren voor een sportieve inslag en doen een oproep om op koopzondag 1 september 2024 specifiek sportkleding- en artikelen te doneren.

Inzameling sportkleding- en artikelen

Die te kleine voetbalschoenen, dat schattige balletpakje, dat tennisracket die al jaren stof hapt in de schuur… Stiekem hebben we thuis veel sportitems liggen waar niets meer mee wordt gedaan. Zonde, want er zijn heel veel mensen die niet sporten vanwege de hoge kosten voor de aanschaf van sportkleding- en artikelen. Met deze inzameling willen we sporten ook toegankelijk maken voor mensen die het financieel minder hebben.

Vijf items is €5 waard

Bovendien zijn die gedoneerde artikelen geld waard, want net als vorig jaar stelt Hart van Tiel coupons ter waarde van vijf euro beschikbaar voor de donateurs. Bij donatie van vijf sportitems ontvang je een coupon, doneer je tien items dan ontvang je twee coupons. Met een maximum van drie coupons per huishouden. De coupon is alleen op dezelfde dag in te wisselen bij de deelnemende winkels en horeca.

Alles wat gedoneerd wordt dient schoon te zijn en niet kapot. Dit is een belangrijke randvoorwaarde, want de vrijwilligers van Klesteo selecteren de ingeleverde items netjes op categorie maar zij kunnen niet wassen en/of repareren.

Klesteo

Tien jaar geleden is Klesteo opgericht, een kleding- en speelgoedbank voor Tiel en omgeving. Mensen die het financieel moeilijk hebben, komen in aanmerking om te gaan winkelen bij Klesteo. Deze winkel zonder kassa, zoals Klesteo zichzelf omschrijft, draait volledig op vrijwilligers en is er voor de mensen die (tijdelijk) niet zelf de financiële middelen hebben om (sport)kleding, schoeisel en voor de kinderen speelgoed te kopen.

Voorzitter van Klesteo Tino van Lienden wil ook dit jaar graag gebruik maken van de samenwerking met Hart van Tiel. “De kledinginzamelingsactie van vorig jaar was zo’n overweldigend succes, met de ruim 1500 gedoneerde zakken kunnen we nog wel even vooruit. Alleen wat we nog wel missen zijn sportkleding- en artikelen. Zeker voor mensen die het financieel zwaar hebben, komt sporten vaak op de laatste plaats. Terwijl het juist ook voor hen enorm goed zou zijn om te sporten, zeker ook voor de mentale voordelen. Om die reden steken we de inzamelingactie dit jaar wat sportiever in.”

Meer informatie: www.winkelenintiel.nl

 

 

 

Demonstaties Tielse sportverenigingen

Om de dag nog een extra sportief tintje te geven, is een samenwerking gezocht met Tiel Beweegt. Tielse sportverenigingen zullen demonstraties geven in de stad, waarbij bezoekers informatie krijgen over de verenigingen en kunnen ook de sporten uitproberen.

 

Sportverenigingen kunnen zich nog aanmelden, neem daarvoor contact op met beweegcoach en verenigingsondersteuner Youri Dikker via youridikker@tielbeweegt.nl.

 

Details

Datum: koopzondag 1 september 2024

Locatie: Tielse binnenstad, (Groen)Markt

Tijd: 12:00 – 17:00 uur

 

Comments are closed.