+100%-
Menu
Nieuw Flipje Tiel
Hoera, er is een nieuw Flipje! Na een mooie middag met geweldige potentiële Flipjes ging Storm Griesheimer er uiteindelijk met de winst vandoor. Hij mocht meteen het pak aan - en het paste! Gefeliciteerd Storm - en dankjewel alle leuke kandidaten! ❤️

Na de oproep dat er een nieuw Flipje werd gezocht, stonden er dinsdagmiddag 10 deelnemers klaar in de Zinder Zaal om te starten met een heuse Flipje-workshop. De middag begon met een openingswoord van voormalig Flipje Freek Commandeur, die aan de hand van een filmpje tips gaf. De jonge deelnemers luisterden aandachtig naar de oudgediende: heb lef, humor en blijf in je rol.

Daarna startte de workshop, onder leiding van Marije Meiborg, docent Theater en Inge de Peinder, teamleider Dans en Theater bij Zinder, waarbij de kinderen leerden hoe je goed kan reageren op publiek, moet poseren voor de camera en op welke manier je het beste een zwembad, school of beachclub kunt openen. Eenmaal klaargestoomd voor hun auditie was het dan eindelijk tijd voor het officiële onderdeel van die middag: de verkiezing.

Het was een lastige taak voor de jury, bestaande uit Charlotte Reinders van Zinder Educatie, Rose van den Berg van ondernemersvereniging Hart van Tiel, Renate Olthof van Bibliotheek Rivierenland en juryvoorzitter Charles Jonkers van het Flipje- en Streekmuseum. Tijdens het juryoverleg kwam de twaalfjarige Storm Griesheimer als winnaar uit de bus. Omdat er zoveel goede deelnemers waren, besloot de jury nog drie stand-in Flipjes te kiezen: Ben Huijsen, Eline van Roon en Jelmer Olijve.

Storm was overdonderd en heel blij met de winst: ‘Ik vind het heel erg leuk en een hele grote eer’. Meteen kon Storm beginnen met zijn eerste taak: interviews geven voor radio en televisie. Als je de nieuwe Flipje in actie wil zien, dan kan dat op 7 mei 2023 tijdens de Betuwse Fruitrally.

Publicatie: 14 maart 2023
Comments are closed.