+100%-
Menu
Inzamelingsactie Klesteo Tiel

Inzamelingsactie voor Klesteo

Het eerste weekend van september organiseren ondernemersvereniging Hart van Tiel en Klesteo een inzamelingsactie voor kleding, schoeisel en speelgoed: “Hart voor Klesteo”. Elke zak kleding, schoeisel en/of speelgoed is vijf euro waard, die direct bij deelnemende winkels en horeca te besteden is.

Klesteo

Ook in Tiel en omgeving leven veel mensen onder de armoedegrens. Deze mensen hebben weinig te besteden en vaak geen geld om zichzelf (en het gezin) te voorzien in één van de basisbehoeften zoals kleding. Om deze reden is tien jaar geleden Klesteo opgericht, een kleding- en speelgoedbank. De winkel zonder kassa, zoals Klesteo zichzelf omschrijft, draait volledig op vrijwilligers en is er voor de mensen die (tijdelijk) niet zelf de financiële middelen hebben om kleding, schoeisel en voor de kinderen speelgoed te kopen.

Voorzitter van Klesteo Tino van Lienden is erg blij met deze samenwerking: “Op deze manier kunnen we meer bekendheid voor Klesteo creëren, want veel mensen kennen ons niet. We bedienen niet alleen Tiel, maar hebben we een regionale functie. Ons verzorgingsgebied is eigenlijk heel Rivierenland, wat veel mensen niet weten. Helaas is de drempel om van onze diensten gebruik te maken vrij hoog, er zijn veel meer mensen die bij ons terecht zouden kunnen voor een nieuwe outfit. Kortom, we hebben genoeg te vertellen en door middel van deze samenwerking kunnen we aan een groot publiek laten zien wie we zijn en wat we kunnen betekenen voor mensen met minder budget. En natuurlijk nieuwe items inzamelen, om zo ons assortiment verder uit te breiden en meer gasten blij te maken met een nieuwe gaderobe.”

Elke zak is €5 waard

Hart van Tiel doet haar best om regelmatig leuke activiteiten in de binnenstad te organiseren. Het idee voor deze inzamelingsactie is ontstaan bij Gerlinda Vermeer, filiaalmanager van de Hema en één van de initiatiefnemers. Gerlinda: “De Hema doneert regelmatig speelgoed en kleding aan Klesteo en onlangs kreeg ik een rondleiding en inzicht hoe zij te werk gaan. Ik was echt onder de indruk van het goede werk dat al die vrijwilligers daar doen. Met dit verhaal ben ik naar Rose van den Berg gegaan, de eventmanager van Hart van Tiel, met de vraag of we wellicht een activiteit met Klesteo kunnen opzetten in september. Hiermee zijn we samen aan de slag gegaan en zo is deze inzamelingsactie ontstaan.”

September is de maand waarop de najaarscollectie wordt geshopt. ‘Oude’ kledingstukken worden vervangen door nieuwe items, maar wat gebeurt er met de ‘oude’ kleding? Deze kunnen op 2 en 3 september 2023 tussen 12:00 – 17:00 uur worden ingeleverd in de Tielse binnenstad, waarna men een waardecoupon van €5,00 ontvangt én waarmee direct geshopt kan worden bij de deelnemende winkels en horeca. Per huishouden kunnen maximaal drie zakken worden ingeleverd en er worden 800 coupons beschikbaar gesteld door de ondernemersvereniging. Op deze manier helpen we de mensen die het financieel zwaarder hebben én kan degene die een zak doneert voor zichzelf (of het gezin) gaan shoppen in de Tielse binnenstad.

Randvoorwaarden kleding, schoeisel en speelgoed

Alles wat gedoneerd wordt dient schoon te zijn en niet kapot. Dit is een belangrijke randvoorwaarde, want de vrijwilligers van Klesteo selecteren de ingeleverde items netjes op categorie maar zij kunnen dit niet wassen en/of repareren.

Ruimte voor andere goede doelen

Hart van Tiel stelt op koopzondag 3 september 2023 gratis kramen beschikbaar waarop andere goede doelen zich kunnen presenteren in de stad. Interesse? Mail dan naar secretariaat@hartvantiel.nl.

Comments are closed.