fbpx
+100%-
Menu
jur marringa wethouder tiel

Jur Marringa nieuwe wethouder Tiel

 Tijdens de raadsvergadering van 29 mei 2024 is Jur Marringa (61) beëdigd als wethouder voor de gemeente Tiel. Marringa vervangt Erika Spil die in april afscheid moest nemen in verband met gezondheidsklachten. Belangrijke onderwerpen in zijn portefeuille zijn milieu en duurzaamheid, ruimtelijke Ordening, watermanagement en stadsontwikkeling. Ook is hij wijkwethouder van Tiel-West en Kapel Avezaath.

Marringa woont in Zoelen, is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen. Hij was fractievoorzitter van Pvda/Groenlinks in de gemeente Buren. Eerder was hij ook fractievoorzitter en wethouder in Culemborg.

Veel uitdagingen fysiek en sociaal

“De lijntjes met de GroenLinksfractie in Tiel waren al kort”, vertelt Marringa over zijn voordracht door deze partij. “De opvolging van Erika kwam zo een paar keer ter sprake en het leek ons wel een goed plan. Tiel is een hele interessante gemeente met veel vraagstukken en uitdagingen. Zowel op het fysieke als het sociale vlak en dat heeft ook alles met elkaar te maken.”

Thema’s als wonen, armoede en klimaat gaan Marringa aan het hart. “Met de collega’s, de politiek en de samenleving wil ik heel ambitieus te werk gaan”, zegt hij. “Denk aan het ontwerpen en bouwen van een gezonde wijk, waar het sociale ingebakken zit en waar het extreme weer niet zo’n vat op krijgt. Zoals het wonen in hofjes. Een ander thema zijn de warmtetafels om tot een aardgasvrij Tiel te komen. Daar willen we echt een slag in maken.”

Na een inleiding door fractievoorzitter van GroenLinks Maureen Klijn die hem ‘de ideale kandidaat’ noemde stemde de raad woensdagavond unaniem in met de benoeming van Marringa. Burgemeester Frank van der Meijden nam vervolgens de verklaring en belofte af.  “Ik ben blij dat het college weer compleet is”, aldus Van der Meijden. “Dat hebben we echt nodig om de uitdagingen in Tiel aan te pakken. Het is een mooi, divers team met mensen die het beste uit elkaar kunnen halen. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze bezetting de goede dingen voor de gemeente kunnen doen.”

 

 

Comments are closed.