+100%-
Menu

Zaterdag en zondag Betuwse Open Kersendagen.

Betuwse Open Kersendagen‘Het fruit uit het land van Flipje’ staat centraal tijdens de Open Kersendagen op zaterdag 6 en zondag 7 juli direct na afslag Wadenoijen op de A15 bij boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Twee dagen lang is het groot feest in de boomgaard en zijn er vele activiteiten in de boomgaard. Kersen proeven, een kijkje nemen tussen de bomen, een wedstrijdje kersenpitspugen houden of de kraampjes bezoeken. De toegang tot het terrein is gratis.

Tijdens een van de laatste vergaderingen om de organisatie vlekkeloos te laten verlopen wordt op het terras bij de blokhut gehouden. Organisatoren Aart, Koen, Cor, Henk, René en Jolanda vertellen met veel vrolijkheid over het succes van de kersenverkoop, het zelf plukken, de vele toerbussen die Wadenoijen aan doen en Piet Paulusma die het weerbericht vrijdagavond vanuit de kersenboomgaard presenteert.

René van IJzendoorn: ,,We hebben behoorlijk wat bussen vol Chinese gasten gehad. Ze zien de kers als een luxe product en zelf plukken is helemaal top. Daarna gaan ze weer door naar het outletcentrum in Roermond. Mooi is dat.’’

Henk Driessen hoopt in eerste instantie op mooi weer en vertelt dat de markt weer groter van opzet is. Zo’n 40 streekgerelateerde marktkramen zullen iedere bezoeker kunnen boeien. Geen sokkenkramen en telefoonhoesjes om en om, maar een interessant aanbod voor iedereen. Oude ambachten, een imker, een mandenmaker en andere unieke items.

Eigenaar Aart Blom kijkt verder. ,,In totaal exploiteren we zo’n 20 hectare kersen. Rondom de verkoop hier bevindt zich 6,5 hectare. Mijn droom is om hier belevingspark ‘Streeckerij De Betuwe’ te realiseren met een streekwinkel, toepasselijke gastronomie met speelelementen ter versterking, gezellige evenementen en natuurlijk goed eten en drinken.’’ Hij heeft oud-wethouder Henk Driessen gevraagd om daarin mee te denken en deel te nemen in de organisatie.

Henk: ,,Ik lust graag kersen, dat vind ik belangrijk. Ten tweede vind ik het een mooi initiatief en help ik graag mee om de streek meer bekendheid te geven. Maar het is niet mijn dagtaak, want ik ben Heemraad bij Waterschap Rivierenland.’’ Hij vertelt door en geeft aan dat organiseren hem niet vreemd is; binnen de wielersport is hij zeker geen onbekende. Ook was hij in het verleden dorpscontactwethouder van Wadenoijen en kent de omgeving op zijn duimpje. Nu neemt hij de algehele coördinatie tijdens de Open Kersendagen op zich en gaat daarna verder om ‘Streeckerij De Betuwe’ te  begeleiden.

Tijdens de Open Kersendagen treden diverse bekende artiesten en zangkoren op. De Country Sisters, Ronald Berkt op zaterdag en zondag. De Dikdakkers maken er alleen op zondag er een groot feest van. Ook komen een Poolse band en dweilorkest de sfeer verhogen, is er heel veel voor de kids te doen, kersenpit spugen, mandjes vlechten, het veilingspel, schmincken en ga zo maar door.

Op beide dagen is de markt tussen 11 en 17 uur open bij Boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Deze bevindt zich ter hoogte van de kruising Overlaat/ Lingedijk 129a, 4014 ME Wadenoijen. Ook bereikbaar vanaf de Rijksweg A15, afslag 31 Wadenoijen.

Meer info: www.betuwekers.nl

Bron: Stad Tiel
Foto: Neeltje van Triest

Comments are closed.