+100%-
Menu
kersenveiling

Veiling eerste kistjes Betuwse kersen

Dit jaar werd een oude traditie weer eer aan gedaan, vergelijkbaar met het traditionele eerste vaatje Hollandse Nieuwe in Scheveningen. Het eerste kistje kersen leverde een bedrag op van € 3000,- en ging naar dhr. Gerrit van Leeuwen, die het  hoogste bod uit bracht. Daarna werden nog enkele kistjes geveild. De opbrengst van alle kistjes was in totaal € 12.000,-

Goed doel

Dit bedrag komt geheel ten goede aan de Stichting Tess. Deze stichting zamelt geldt in voor kinderen met een beperking van 4 t/m 18 jaar voor dolfijnondersteunende therapie bij Curaçao Dolphin Therapy & Research Center (CDTC). Het CDTC biedt een uniek en effectief behandelingsprogramma in een Caribische setting. Dhr. Hans Vermeulen, penningmeester van Stichtind Tess: “De afgelopen twee jaren is er door corona een lange wachtlijst ontstaan. Wij zijn erg blij met dit grote bedrag en kunnen nu weer extra kinderen helpen. Erg veel dank daarvoor”.

Hagelbuien in mei

Een mooie aftrap van het Betuwse kersenseizoen, die veel belovend is voor de aankomende twee maanden. Aart Blom: “De nachtvorst in april heeft bij ons weinig problemen opgeleverd. Daarentegen hebben de hagelbuien van vorige week wel voor enige schade gezorgd. Aan één kant van onze boomgaard zijn kersen geraakt, maar ik denk dat dit nog wel gaat vergroeien. Gelukkig hadden we een groot deel van de boomgaard al wel overkapt, anders had het er slecht uitgezien. Ik verwacht een goed kersenseizoen.”

Betuwse kersen het land in

In de derde week van juni gaan de Betuwse kersen het land in. Om de regio én het Betuwse streekproduct bij de consumenten méér onder de aandacht te brengen, worden de kersen de aankomende weken gepromoot bij een groot aantal supermarkten, zoals Hoogvliet en Deka Markt,

De promotie wordt ondersteund met een aantal leuke prijzen die consumenten kunnen winnen, zoals een hippe Oma fiets en diverse Betuwse fruitpakketten.Ook als kersen worden gekocht in de kersenwinkel bij de Streeckerij de Betuwe maakt men kans op één van de prijzen.

Zelf kersen plukken

Vanaf het eerst weekend in juni (Pinksteren) kunnen bezoekers in een aangegeven gedeelte van de boomgaard zelf kersen plukken. In vorige edities was daar zeer veel belangstelling. Ook nu al krijgen we veel vragen hierover binnen via social media. Als de hoender vol zit, wordt deze afgewogen en kunnen bezoekers de kersen afrekenen bij de kassa.

Betuwse Kersendagen, editie 2022

Na twee coronajaren staan de Betuwse Kersendagen weer op de agenda. Dit evenement vormt het hoogtepunt van het Betuws kersenseizoen en zal worden georganiseerd op zaterdag 2, zondag 3 en maandag 4 juli in de boomgaard van Streeckerij de Betuwe. Drie dagen lang is het groot feest en zijn er vele activiteiten. Kom kersenpit spugen, kersen plukken, een kijkje nemen in de boomgaard, een ritje maken met de Kersen-express of breng een bezoek aan de boerenmarkt. Ook aan de kids wordt gedacht met een Kinderkersenplein met o.a. een schminker, een springkussen en een kinderboerderij. Toegang voor de Betuwse Kersendagen is gratis.

Live muziek

Diverse bekende artiesten en zangkoren zorgen tijdens het weekend voor muzikale gezelligheid. Er worden circa 10.000 bezoekers verwacht  tijdens de Betuwse Kersendagen.

 Locatie

Streeckerij de Betuwe

Langs Rijksweg A15, ter hoogte van afslag 31 Wadenoijen.
Adres: splitsing Overlaat/Lingedijk 129A
4014ME Wadenoijen

Voor meer informatie kijk op

Website www.streeckerijdebetuwe.nl of de Facebookpagina facebook.com/betuwekers

Comments are closed.