fbpx
+100%-
Menu
Idem dito

Kunstencentrum Zinder Educatie in Tiel start met de nieuwe Idem Dito-musical die in juni 2022 te zien zal zijn in de Rabozaal van Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof. De musical wordt gespeeld door kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen in Tiel. Op woensdag 29 september vindt de officiële Idem Dito kick-off plaats.

Tijdens de audities kwamen kinderen van maar liefst achttien scholen langs in Zinder, waar uiteindelijk een groep van 55 kinderen is gevormd die elke woensdagmiddag gaat repeteren. De leerlingen krijgen zang, dans én theaterles en treden in juni maar liefst vijf keer op met een fantastische voorstelling. De meeste voorstellingen zijn voor leerlingen van de Tielse basisscholen, maar op vrijdag 17 juni vindt de gala-avond plaats en is publiek welkom.

Het verhaal van ID 2.0(22)

In de vernieuwde musical ID 2.0(22) is een cross-over gemaakt tussen het Tiel dat we allemaal kennen en een sprookjeswereld waar, door een misgelopen vloek, de sprookjesfiguren in Tiel terechtkomen. Met alle gevolgen van dien…

De artistieke leiding van de musical ligt in handen van Inge de Peinder (teamleider dans) in samenwerking met Eszra Schoonheim (dans). Andere docenten van Zinder Educatie spelen ook een rol in het productieproces: Marije Meiborg (theater), Janine Waardenburg (zang), Ben Middeldorp (muzikale begeleiding), Susanne Velberg (coaching), Ingrid Zaaijer (productie), Marjan van Oeveren (decor) en Lisanne van den Broek (productie en regieassistent). De muziek voor de musical is geschreven door Jan Willem Linkerhof en de teksten zijn van de hand van Minke van Hoof.

Comments are closed.