fbpx
+100%-
Menu
Kwiek beweegroute

De KWIEK beweegroute is er! Donderdag is de route officieel geopend door Wouter de Baat, voorzitter Stichting Vrienden Ziekenhuis Rivierenland en door Marc Hendriks, voorzitter raad van bestuur Ziekenhuis Rivierenland. Ook de wethouder Gezondheidszorg Carla Kreuk woonde de opening bij. De ‘KWIEK route’ is een route om al wandelend, kracht en uithoudingsvermogen te trainen. Met behulp van straatmeubilair, zoals de stoep of een lantaarnpaal worden verschillende oefeningen aangeboden.

Makkelijke oefeningen onderweg
Iedereen kan iedereen de wandelroute volgen met makkelijke oefeningen onderweg. De wandeling begint en eindigt bij de hoofdingang van ziekenhuis Rivierenland. Daar staat een groot bord met de route gemarkeerd. De wandelroute stimuleert kracht en uithoudingsvermogen, aan het einde van de route kun je nog doorlopen naar het prachtige park ‘de Elzenpasch’ of je drinkt een kopje koffie in het restaurant van het ziekenhuis’.

Bewegen draagt bij aan de gezondheid
Marc Hendriks: “Als ziekenhuis zijn we zeer blij met dit nieuwe initiatief voor meer beweging. Bewegen draagt bij aan de gezondheid van mensen, het voorkomt ziekte, daar werken we ook als ziekenhuis aan. Dat doen we met de patiënten die hier zijn opgenomen, bijvoorbeeld door ze snel mobiel en actief te krijgen in of buiten het bed. En nu kan het ook buiten het ziekenhuis. Een prachtig initiatief, waar iedereen gebruik van kan maken."

Voor meer informatie: Vriendenvanzrt.nl/een-kwiek-rondje-tiel/

Kwiek beweegroute Tiel
Kwiek beweegroute
Comments are closed.