fbpx
+100%-
Menu
Lampjesactie ziekenhuis rivierenland 2023-2024

Lampjesactie 2024 Ziekenhuis Rivierenland Tiel weer van start

De jaarlijkse Lampjesactie is in volle gang! De editie van 2024 werd op donderdag 14 december 2023 feestelijk geopend. Samen met initiatiefnemers, donateurs en personeel van Ziekenhuis Rivierenland werd met een kop chocolademelk geproost op hopelijk een mooi resultaat.

Ieder jaar verlichten we een project, om op deze manier het publiek en het bedrijfsleven in (de omgeving van) Tiel te informeren over het project én hen te vragen om deel te nemen aan de actie. Samen slaan we de handen ineen om met de opbrengst van de Lampjesactie een prachtig project te realiseren.

In 2024 staat een dakterras met een buitenspeelruimte op de Kinderafdeling in de schijnwerpers. Of eigenlijk: in de schemerlampen. We hebben namelijk een deel van de corsowagen van corsovereniging Echteld in bruikleen gekregen als decor voor deze jaarlijkse actie. Blije gezichten van bewegende kinderen: dat wil het ziekenhuis maar al te graag zien. Buitenlucht en beweging kunnen het herstel bevorderen. Daarom bedachten medisch pedagogisch zorgverleners Maartje Kuppen en Jikke Gerichhausen het plan om een buitenruimte voor kinderen te maken. Dat kan niet zomaar, want zo’n ruimte moet vooral veilig zijn én de juiste uitdaging bieden.

Helpt u mee om van dit mooie plan werkelijkheid te maken?

Doneren kan via: www.vriendenvanzrt.nl/doneer/

Foto: Jan Bouwhuis

Comments are closed.