+100%-
Menu
Lampjesactie ziekenhuis rivierenland Tiel

Lampjesactie van start voor patiënten Ziekenhuis Rivierenland. Op dinsdagmiddag 20 december 2022 zijn de Vrienden Van ZR, met zoveel mogelijk lichtjes in een decor van de ‘Poort van Tiel’ de Lampjesactie 2022-2023 gestart. Zij hopen hiermee zoveel mogelijk geld op te halen voor Muziek aan Bed en een Digitale Servicepunt voor de patiënten.

Bij de hoofdingang van het ziekenhuis staat tussen eind december en februari de ‘Poort van Tiel’, voorzien van heel veel lichtjes en twee kerstbomen. De decorbouwers van Tiel (Zinder, Elstar, Idem Dito) hebben het decor ter beschikking gesteld, waarvoor wij zeer dankbaar zijn.

Muziek aan Bed

Zo fijn als de cellisten van Muziek aan Bed met verzoeknummers (klassiek, modern en kinderliedjes) de patiënten afleiding kunnen bieden. En -uniek- samen op één cello wordt gespeeld! In de afgelopen feestweek -40 jaar Ziekenhuis Rivierenland-  hebben patiënten én bezoekers, twee dagen van de muziek kunnen proeven. Met hulp van het publiek gaat de Stichting Vrienden tenminste 24 optredens van Muziek aan Bed realiseren.

Digi-Taal Servicepunt

Het Digi-Taal Servicepunt komt in de centrale hal van het ziekenhuis te staan. Hier kunnen patiënten of bezoekers hulp krijgen in de (digitale) wereld van Ziekenhuis Rivierenland. Vrijwilligers en ander personeel staan hier voor u klaar, want hulp in een vaak stressvolle situatie is fijn. Patiënten van het ziekenhuis worden zo waar nodig ondersteund bij het digitaal regelen en organiseren van hun zorg, in een prettige omgeving waarbij privacy wordt gewaarborgd.

Doneer een lichtje

Het doel van de actie past in het streven van de Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland om de zorg zo prettig en comfortabel te maken. Iedereen kan ‘licht in moeilijke tijden’ doneren via: Vriendenvanzrt.nl/doneer/

Comments are closed.