+100%-
Menu
Lampjesactie Ziekenhuis Rivierenladn Tiel

De jaarlijkse Lampjesactie van de stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland is weer begonnen. Met het ontsteken van zoveel mogelijk lichtjes in de corsowagen vóór het ziekenhuis hoopt de vriendenstichting geld op te halen voor extra comfortabele stoelen voor ernstig zieke mensen.

De lampjesactie bestaat al een aantal jaar en is een begrip in het rivierenland. Bij de hoofdingang van het ziekenhuis staat in december en januari een corsowagen, voorzien van een lichtsnoer. Voor elke 5 euro wordt een lampje aangestoken. Net als vorig jaar is er geen fruitcorso geweest en zijn er dus geen corsowagens. Daar heeft de Corsoclub Tiel wat op gevonden. Zij hebben een wagen in de vorm van een hart gemaakt en laten zo zien dat ze ‘hart voor de zorg’ hebben.

Een grote gift kwam van dhr. Leenhouts die een cheque van 2.000 euro overhandigde. Voor zijn feest vanwege zijn pensioen vroeg hij alle gasten om een bijdrage voor de stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland.

De wens voor extra comfortabele stoelen komt van de paramedische dienst van het ziekenhuis waar onder meer fysiotherapeuten werken. Zij ondersteunen en motiveren opgenomen patiënten om zoveel mogelijk in beweging te blijven. Uit onderzoek blijkt dat opgenomen patiënten meer dan 80% van de dag in bed liggen zonder medische aanleiding. Vooral bij ouderen leidt dit al na een paar dagen tot vermindering van spierkracht en conditie, waardoor hun zelfstandig functioneren beperkt raakt. Een comfortabele, zachte stoel bij ieder bed daagt patiënten om meer uit bed te zijn.

Het doel van de actie past in het streven van de Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland om de zorg zo prettig en comfortabel te maken.

Iedereen kan een lichtje doneren via www.vriendenvanzrt.nl/doneer.

Comments are closed.