+100%-
Menu
liberation route rivierenland tiel

Liberation Route Rivierenland geopend

De Liberation Route Rivierenland is vrijdag 3 mei 2024 geopend. Deze route loopt door West Betuwe, Buren, Tiel en Neder-Betuwe en bestaat uit wandel- en fietsroutes langs musea, monumenten, begraafplaatsen en ander plaatsen die een relatie hebben met de Tweede Wereldoorlog. De complete Liberation route loopt door heel Europa en is meer dan 10.000 km lang.

Vier plaatsen

Drie historische militaire voertuigen trekken deze vrijdag langs relevante locaties in Opheusden, Buren, Acquoy en Tiel. En daarmee wordt de aansluiting van Rivierenland op een ruim 10.000 kilometer tellend Europees netwerk aan fiets- en wandelroutes van Liberation Route een feit. Het zijn routes langs musea, monumenten, begraafplaatsen en historische locaties die herinneren aan de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog.

60 kilometer route vol verhalen

Er zijn op de nieuwe, 60 kilometer lange route veel oorlogsverhalen terug te vinden uit het Rivierengebied, waar in de oorlog hard is gevochten. De nieuwe route is daarmee een zeer waardevolle uitbreiding van het Liberation Route netwerk.

Lees het gehele artikel op de website van het Flipje & Streekmuseum »

Foto: Jan Bouwhuis

Comments are closed.