+100%-
Menu

Hoewel de Sint dit jaar niet per boot aankomt in Tiel, slaat hij de stad zéker niet over. “Ik wil de kinderen van Tiel en omstreken heel graag ontmoeten,” laat de Sint weten. “Ik heb heel modern gevideobeld met burgemeester Beenakker en samen met de organisatiepieten hebben we een plan gemaakt. Natuurlijk doen we dat volgens de regels, want de gezondheid en veiligheid van de kinderen, hun ouders, de pieten en mijzelf als oude baas is het allerbelangrijkste.”

Met duizenden tegelijk op de Waalkade, dichtbij elkaar een tijdje wachten op de boot… dat vinden de gemeente en de Sint niet verstandig. Wie het Sinterklaasjournaal heeft gezien, weet dat Sinterklaas sowieso al in Nederland was. De Sint: “Zoals ik liet weten in het Sinterklaasjournaal, was ik hier al om aan de huizen te luisteren. Maar ik heb mij niet laten zien en dus ook de Tielse kinderen nog niet ontmoet. Dat wil ik heel graag en ik vond het fijn om van de burgemeester te horen dat de kinderen ook niet kunnen wachten om mij weer te zien.”

Alle tijd om de Sint te ontmoeten
Om de ontmoeting mogelijk te maken, komt er zaterdag 20 november op de Waalkade tussen 12.30 en 14.30 uur een podiumkar te staan. Daarin zal de Sint zitten, samen met de pieten. Presentator Cees van der Meer is er weer bij en burgemeester Beenakker komt ook langs met zijn hoge hoed. De kinderen en hun ouders kunnen langslopen, Sinterklaas groeten, tekeningen afgeven en lekkers krijgen. Om dit veilig te laten verlopen, is er een looproute, afgezet met hekken. En natuurlijk zijn er wegwijspieten om alles in goede banen te laten verlopen. Sinterklaas: “Ik zit daar wel twee uur lang, dus de kinderen hebben álle tijd om langs te komen. Niemand hoeft zich te haasten om op tijd te zijn. Kom dus gerust later. Er is genoeg ruimte, maar ik wil de ouders vriendelijk vragen om ervoor te zorgen dat zij voldoende afstand houden tot de andere ouders en verzorgers.”

Volop activiteiten in de binnenstad
Na het defilé stapt de Sint in zijn oldtimer en laat hij zich door de stad rijden. Dus wie hem nog niet heeft gezien, krijgt nog een kans. Organisatiepiet vult aan: “In de hele binnenstad zijn tussen 12.30 en 16.00 uur leuke activiteiten voor de kinderen. Zo is er een draaimolen, trekken er pieten, circusacts en muzikanten door de stad en is het smullen geblazen van poffertjes en warme chocolademelk. De binnenstad is een doorstroomlocatie, dus is alles zo georganiseerd dat mensen zoveel mogelijk kunnen doorlopen tijdens de activiteiten.”

Vijf banketstaven afstand houden
Net als de Sint, is ook burgemeester Beenakker erg blij om de Sint weer te ontmoeten: “De Sint is een echte VIP. Ik vind het een grote eer om hem elk jaar te mogen ontvangen. Ik deel de zorgen van de Sint om de gezondheid en veiligheid van de inwoners van Tiel en omstreken. Daarom verzoek óók ik iedereen die komt genieten om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Dat zijn zo’n vijf banketstaven achter elkaar.”

Meer weten? Kijk op www.sintintiel.nl

Comments are closed.