+100%-
Menu

Op de zijkanten van de Hema bij het Plein en modezaak De Blank aan de Damstraat komen twee muurschilderingen. Het beschilderen van beide ‘blinde’ muren is één van de plannen om de beleving en aantrekkelijkheid van de binnenstad te vergroten. Deze plannen zijn het resultaat van samenwerking tussen Ondernemersvereniging Hart van Tiel, verschillende winkeliers, bedrijven en de gemeente.

Maandag 5 november begint kunstenaarscollectief De Strakke Hand met het maken van de muurschilderingen. Het zijn zelfportretten van de Tielse kunstenaar Johan Ponsioen (1900-1969). Extra aandacht voor deze bijzondere Tielse schilder past goed in het straatbeeld van Tiel. Het ook een uitnodiging aan bezoekers van de binnenstad om eens een kijkje te nemen in het Flipje en Streekmuseum. Hier zijn deze schilderijen van Ponsioen in het echt te bekijken.

GESCHIEDENIS, KUNST EN FRUIT

Naast de muurschilderingen krijgen lege etalages een inrichting met thema’s uit de Tielse geschiedenis, (Tielse) kunst en fruit. Eén van de plannen is ook het opknappen en bijzonder maken van de rotonde bij de oude rechtbank. Kunstenaars Jan van IJzendoorn en Caro Agterberg hebben hiervoor een ontwerp gemaakt. Ook deze plannen worden nog dit jaar uitgevoerd. Naast een financiële bijdrage van de gemeente maken sponsoring (in geld, materiaal en tijd) van Tielse ondernemers de realisatie mogelijk.

 

Bron: StadTiel

Comments are closed.