+100%-
Menu
Muziek aan bed

Het stond al even op het wensenlijstje van Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland Tiel en nu was het zover, Stichting Muziek aan Bed heeft op 30 juni 2022 patiënten en hun naasten muzikale afleiding en troost geboden. Twee cellisten kwamen voor het eerst naar het ziekenhuis om muziek te spelen voor de patiënten. Dat was een groot succes. Veel patiënten genoten van de mooie muziek en hoefden even niet aan ziek zijn te denken. 

Wendy Bosboom “We weten dat muziek troost en afleiding biedt. Een opname in het ziekenhuis geeft altijd spanning, daarom is dit cadeau extra bijzonder voor onze patiënten en hun naasten”.

Wat is Muziek aan Bed?
Muziek aan Bed laat zieke kinderen, volwassenen en kwetsbare ouderen de aandacht verleggen van somberheid, pijn en angst naar veerkracht, verlichting en acceptatie.
De vorm waarin zij dat doen is een muzikale, mobiele act waarbij twee professionele cellisten één cello met vier handen en twee stokken bespelen: duetten op één cello in een kort en persoonlijk optreden aan het bed. De nadruk ligt tijdens de optredens op het leven en niet op het ziek zijn. Een fijn moment van afleiding tijdens een ziekenhuisopname. Speciale dank aan het Mr. August Fentener van Vlissingenfonds, die dit muzikale cadeau mogelijk hebben gemaakt.

Meer informatie: vriendenvanzrt.nl

Comments are closed.