+100%-
Menu
Jazzy Tiel 2023 agnietenhof tiel

Nacht van Jazzy Tiel

Op zaterdag 4 november 2023 is er voor de 6e keer een Nacht van Jazzy Tiel in Schouwburg Agnietenhof. Diverse optredens zullen de ruimtes van dit mooie theater vullen, een avond vol lekkere muziek, vermaak, ongedwongen sfeer en gezelligheid, drankjes en hapjes. O.a. de formatie Kraak & Smaak Live en band Tristan komen naar Tiel, zij staan garant voor energieke live shows, de rest van het programma zal binnenkort bekend worden. Houd de website dus in de gaten.

Kraak & Smaak komt terug naar Jazzy Tiel met hun gerenommeerde live show! Al sinds het verschijnen van hun debuutalbum Boogie Angst reizen de heren met hun eclectische mix van funk, disco, house en electronica de hele wereld over. De zes man sterke live band met daarin de vaste vocale blikvangers Ivar Vermeulen en Berenice van Leer, staat dan ook internationaal bekend om hun spetterende optredens, en gaf al eerder acte de presence op festivals zoals Glastonbury, Exit en Sziget. Dit jaar bestaat de band alweer 20 jaar en viert dat het gehele jaar door met speciale releases en shows. Deze zomer is ook het album ’Twenty’ uitgekomen, waar de grootste hits van de band zijn verzameld.

Tristan
De muziek van Tristan kan het beste omschreven worden als “feel-good vintage Acid Jazz music” met de energie, vibe en het geluid van nu, uitgevoerd door een aantal van de beste pop/jazz muzikanten uit Europa. Funky gitaren, Fender Rhodes, synth sounds en een ritmesectie die al een hele lange tijd samenspeelt. Dit alles geeft zangeres Jaycilee de stevige basis waar haar prachtige warme soul-volle stemgeluid kan schitteren. De muziek voert je direct terug naar die te gekke jaren zeventig sound. Tristan doet denken aan bands als Tower of Power, Snarky Puppy en klassieke acid jazz acts zoals Incognito en de Brand New Heavies. Bij hen allen draait het om de “high-energy grooves”. Maar de kwaliteit van arrangementen en composities maken Tristan tot een unieke formatie.

Orquesta Salsabor is een energieke salsa bigband met muzikanten uit Cuba, Argentinië, Curaçao en Nederland. Het orkest speelt de grote klassiekers van het traditionele latin en salsa bigband repertoire uit Cuba van onder andere Machito en Benny Moré. Daarnaast brengt Salsabor de 70/80-er jaren New York Salsa Dura stijl, de groovende muziek uit ‘el barrio’ van New York van salsa iconen als Eddie Palmieri, Willie Colon en het New Yorkse Spanish Harlem Orchestra.

Leon Elvett & Combo
Voor De Nacht van Jazzy Tiel kruipt Tielse zanger en muzikant Leon Elvett deze avond voor een keer in de huid van crooner Frank Sinatra. Elvett wordt beleid door zijn combo bestaande uit 3 gelouterde jazzmuzikanten die met veel passie en plezier de nummers van Sinatra ten gehore brengen. Sluit je ogen en je hoort de herkenbare stem van Frank, krachtig en charismatisch, maar ook nostalgisch en teder. Let op; je loopt het risico dat je betrapt wordt op onbewust heupwiegen en vingerknippen! Het combo bestaat uit: Leon van Eldik (zang), Sjoerd van der Zee (gitaar), Chris Meijerink (toetsen) en Daan Hoyer (drums).

The Burlesque Show
De Amsterdam School of Burlesque presenteert danseres Fae Fortune, zij neemt je mee naar de jaren ‘20 van de vorige eeuw voor een verleidende extravagante variété-achtige show met glitter-and-glamour, waaiers en boa’s. Ook kan je Fae Fortune samen met danseres Raluna Mystic tegenkomen tussen het publiek met een sprankelend walk-around optreden.

Meer verrassende acts op deze Nacht van Jazzy Tiel, goed voor een avondvullend programma!

Kaarten voor de Nacht van Jazzy Tiel op zaterdag 4 november 2023 zijn te bestellen via Schouwburg Agnietenhof: https://www.agnietenhof.nl/programma/de-nacht-van-jazzy-tiel-4-11-23/.

Comments are closed.