fbpx
+100%-
Menu
Betuwse kersen

Nieuw Betuws kersenseizoen van start

Ze zijn er weer, de eerste Betuwse kersen. De Betuwe is klaar voor een nieuw kersenseizoen. Vandaag, donderdag 6 juni 2024, nam burgemeester van de gemeente Tiel, Frank van der Meijden, het eerste kistje Betuwse kersen in ontvangst in de boomgaard van Streeckerij de Betuwe in Wadenoijen.

Veel regen in mei

Een mooie aftrap van het Betuwse kersenseizoen, die veel belovend is voor de aankomende twee maanden. Kersenteler Aart Blom: “We hebben veel regen gehad in mei. Circa een halve tot een hele hectare is daardoor verloren en zijn de bomen ‘verdronken’. Toch verwachten we meer kersen dan vorig jaar. We hebben hoge verwachtingen van het nieuwe ras ‘Sweet Ariana’, een veelbelovend ras voor in het vroege seizoen.”.

Eerste kistje kersen

Met de uitreiking van het eerste kistje Betuwse kersen aan Frank van der Meijden, burgemeester van Tiel ( ‘Fruitstad aan de Waal’), is het Betuwse kersenseizoen officieel geopend.”Fantastisch wat in de Betuwe allemaal in de fruitteelt plaatsvindt op gebied van innovatie en ondernemerschap. Met deze heerlijke kersen ga ik zeker vrienden maken in het gemeentehuis”.

Eerste fase gereed

Het afgelopen jaar is hard gewerkt om de eerste fase van het fruitbelevingspark ‘Streeckerij de Betuwe’ gereed te krijgen. Er staat nu een winkel vol streekproducten, leuke souveniers en een mooi terras met uitzicht op de kersenboomgaarden. Voor de kinderen zijn er buiten diverse speeltoestellen.

Zelf kersen plukken

Aankomend weekend, zaterdag 8 en zondag 9 juni 2024, kunnen bezoekers voor het eerst in de boomgaard zelf kersen komen plukken. In de afgelopen jaren was daar zeer veel belangstelling voor. Mensen komen hiervoor uit het hele land naar Wadenoijen. Ook nu al krijgen we veel vragen hierover binnen via social media. Als de hoenderik vol zit, wordt de geplukte kersen afgewogen en kunnen bezoekers deze afrekenen bij de kassa.

 Locatie

Streeckerij de Betuwe

Langs Rijksweg A15, ter hoogte van afslag 31 Wadenoijen.
Adres: splitsing Overlaat/Lingedijk 129A
4014ME Wadenoijen

Voor meer informatie kijk op

Website www.streeckerijdebetuwe.nl

Facebookpagina: facebook.com/betuwekers

 

Comments are closed.