+100%-
Menu
Kersen uit de kas

Een nieuw kersenseizoen is aanstaande. Op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei, opende de Kersenwinkel van boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen alvast haar deuren. De eerste kersen die verkocht worden komen nog uit de kas. Een week later, begin juni, worden de eerste Betuwse kersen van de koude grond verwacht.  

Kersenteler Aart Blom verwacht een goed kersenseizoen dit jaar, maar we zullen nog even geduld moeten hebben. “Door de zachte winter hadden we verwacht de eerste kersen van de koude grond al eind mei te kunnen plukken”, vertelt Aart. “Maar door de koude nachten in april en nu ook nog in mei zijn de eerste kersen niet eerder rijp dan in de eerste week van juni.” Gelukkig stijgen de temperaturen volgende week weer én wordt het prachtig weer met de opening van de Kersenwinkel.

Naar verwachting zal de hoeveelheid kersen dit jaar wel iets minder zijn, dan vorige jaren. Door de nachtvorst rijpen er minder kersen aan de boom. Het gevolg is dat de prijs per kilo kersen dit jaar hoger uit zal komen. 

Zelf plukken

Ook dit jaar kunnen bezoekers zelf kersen komen plukken in de boomgaard. “Naar verwachting kan dit vanaf half juni weer”, aldus Aart. “Het zelf plukken kan in een aangegeven gedeelte van de boomgaard. Hierbij zorgen we uiteraard voor voldoende ruimte tussen de plukkers en er is een duidelijke looproute in verband met de coronamaatregelen”.

Assortiment

Naast kersen is er een uitgebreid assortiment van producten uit de Betuwe te vinden in de Kersenwinkel. Denk aan zacht fruit als aardbeien en frambozen, diverse fruitpakketten en Greetje Fruitbeleg. Zes Betuwse zachtfruittelers leveren hun fruit aan Greetje, die er heerlijk fruitbeleg van maakt. De Kersenwinkel is vanaf 21 mei elke dag van 9.00 uur tot 21.00 uur geopend.

Extra informatie omtrent COVID-19

Uiteraard volgt Betuwe Kers strikt de richtlijnen op van het RIVM in verband met het coronavirus. De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers stellen wij voorop. In de Kersenwinkel en in de boomgaard worden extra maatregelen genomen om de risico’s tot een minimum te beperken.

Comments are closed.