+100%-
Menu
Uit in de regio de Betuwe

Met trots presenteert het Bureau voor Toerisme Rivierenland het nieuwe magazine ‘Uit in de regio’! Het magazine staat vol met leuke tips en informatie over de regio. Een selectie van onze mooiste thema’s komt aanbod: van bloesem tot oogst en streekproducten en van waterpret tot culturele uitstapjes. Vanaf eind maart is het magazine gratis verkrijgbaar bij alle TOP’s en infoposten in Rivierenland. Wil je het magazine nu alvast doorlezen? Dat kan hier.

Verhalen van de regio

Het magazine heeft een thematische indeling waarin de verhalen van de regio worden verteld per seizoen. De verhalen van de fruitteelt, familiebedrijven die overgaan van generatie op generatie, het bondgenootschap met en strijd tegen het water, de vruchtbare gronden waarop de heerlijkste streekproducten groeien en bloeien, en de forten, kastelen, dorpen en (vesting)steden.

Ondanks dat er nog steeds allerlei coronamaatregelen van kracht zijn, is er ook best wat wél mogelijk, zoals fietsen en wandelen over de dijken en langs de uiterwaarden, overnachten met uitzicht op boom- of wijngaarden of pittoreske plaatsen, en een bezoek aan een van de vele land- en streekwinkels. De rust en ruimte van het gebied zijn uitermate geschikt om drukte te vermijden en afstand te houden!

Tiel, Fruitstad aan de Waal

Tiel is dé stad die je niet mag overslaan bij een bezoek aan de prachtige Betuwe.  De stad Tiel ligt midden in de Betuwe, de fruittuin van Nederland. Veel van het fruit ziet u ook terug in de stad. Denk aan Flipje, het vrolijke fruitbaasje van de jamfabriek. Denk aan Appelpop, het landelijk bekende gratis popfestival, of het jaarlijkse fruitcorso dat grote bezoekersaantallen naar de stad trekt. Denk aan prachtige historische locaties, die herinneren aan Tiel als Hanzestad.

Toeristisch Informatie Punt (TIP) 

Bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP) kunt u informatie verkrijgen over de vele activiteiten en bezienswaardigheden in Tiel. Hier kunt u ook meer informatie krijgen over Tiel en de vele fiets- en wandelroutes. Tevens kunt u gratis het magazine 'Uit in de regio' meenemen.

U kunt contact opnemen via het volgende telefoonnummer: 0344 - 636060 of via het e-mailadres: zinderbalie@cultuurbedrijftiel.nl

Het informatiepunt is te bezoeken op onderstaand adres.

Cultuurgebouw Zinder
Rechtbankstraat 1
4001 JR Tiel

Parkeertip

Bij het TIP is een grote ondergrondse parkeergarage (Westluidense Poort). Daar vindt u altijd een parkeerplaats voor uw auto, motor of fiets. Ook zijn daar electrische oplaadpunten.

Hieronder het artikel over onze mooie Tiel in het magazine 'Uit in de regio'.

Tot ziens in Tiel, Fruitstad aan de Waal.

artikel Tiel Fruitstad

Comments are closed.