fbpx
+100%-
Menu
Verlichting op het Plein in Tiel.
Heb jij de nieuwe verlichting op het Plein al gezien? Maandagavond 19 december 2022 droeg wethouder Frank Groen de verlichting over aan de ondernemers van het Plein in Tiel. De ondernemers aan het Plein kunnen nu zelf de gekleurde lichten aanzetten en aanpassen aan de sfeer die zij willen creëren.
We hadden gekleurde verlichting op het Plein. Het doel van deze lichten was om extra sfeer op het Plein te brengen. De lichten werkten goed in het begin maar daarna kwamen er problemen. De lichten werkten niet meer zoals het zou moeten werken. De gemeente wil graag dat de lichten goed werken. We zijn in overleg gegaan met een groep betrokken ondernemers van het Plein en ondernemersvereniging Hart voor Tiel (HvT).
Wethouder Frank Groen: “Fijn dat er een enthousiaste groep van ondernemers is. Samen hebben we de lichten die niet werkten weg gehaald. Zo konden we kosten besparen. Daarna hebben we we samen een oplossing gezocht. Mooi dat de ondernemers zelf de kleuren bepalen en aanzetten. Zo passen zij nu zelf de lichten aan op de sfeer die ze op het Plein willen.”
De installatie is aangelegd en verschillende keren getest in de afgelopen maanden. De verlichting op het Plein is vervangen door nieuwe LED verlichting. De nieuwe LED lichten gebruiken 80% minder energie dan de oude lichten en ze kunnen gedimd worden. Daarnaast is verlichting aangebracht waarmee de ondernemers de kleur en sfeer voor het Plein bepalen.
Comments are closed.