fbpx
+100%-
Menu
frank van der meijden nieuwe burgemeester Tiel

Nieuwe burgemeester voorgedragen door gemeenteraad Tiel

De gemeenteraad heeft op donderdag 16 november 2023 tijdens een extra raadsvergadering besloten de heer Frank van der Meijden voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Tiel. Hij volgt daarmee burgemeester Beenakker op.

Frank van der Meijden

De heer Van der Meijden is 59 jaar, getrouwd en heeft 2 kinderen. Op dit moment is hij burgemeester van de Brabantse gemeente Laarbeek. De vertrouwenscommissie is ervan overtuigd dat hij zijn ervaring vanuit veel bestuurlijke rollen en initiatieven, maar ook op het gebied van veiligheid, goed kan inzetten in Tiel. De heer Van der Meijden heeft een nuchtere, verbindende en veerkrachtige indruk gemaakt.

Procedure

De heer Van der Meijden wordt nu via de commissaris van de Koning aanbevolen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Vervolgens vindt behandeling in de ministerraad plaats en uiteindelijk wordt de burgemeester officieel door de Koning benoemd.

Installatie

De installatie van de nieuwe burgemeester tijdens een bijzondere raadsvergadering staat gepland voor donderdag 15 februari 2024 om 19.30 uur.

Comments are closed.