+100%-
Menu
fietsroute tiel buren
Fietsroute tiel buren

Nieuwe fietsroute Tiel - Buren officieel geopend

Afgelopen donderdag, 25 april 2024, was de officiële opening van de nieuwe fietsroute tussen Tiel en Buren. Samen met een aantal fietsliefhebbers ging wethouder wethouder Carla Kreuk de route live uitrijden. Bij de opening stond een 4-tal kraampjes waar geïnteresseerden zich konden inschrijven en informatie konden krijgen. Zo was er een fietsenmaker die vertelde over fietsveiligheid en stond er een kraam over het fietsmaatjes initiatief. Daar konden mensen zich aanmelden voor de 60+ fietsclub van Passewaaij of bij de Walstede als fietsbegeleider.
Na het startsein legden de fietsers de route af. Hoewel het stevig waaide slingerden de fietsers rap door de Tielse binnenstad naar het buitengebied. Langs de vele fruitboomgaarden naar Zoelen en Buren, waar je kunt stoppen voor een kopje koffie of een pannenkoek. Daarna fietste de groep via Kerk-Avezaath, Kapel-Avezaath naar Wadenoijen en terug naar Tiel. Na afloop was er nagenieten op het plein onder genot van een drankje.
De route staat goed aangegeven, dus voor iedereen die eens een mooie tocht door de achtertuin van Tiel en Buren wil ondernemen, haal bij Zinder de routekaart op en geniet van ons mooie buitengebied en van de stad.
Comments are closed.