+100%-
Menu
Kindercorso

Open dag Kindercorso en expositie ontwerpen

Stichting 4-Stromenland wil graag alle geïnteresseerden een kijkje in de keuken geven tijdens de Open ochtend van het Kindercorso of bij de expositie van alle ontwerpen voor de editie van dit jaar. “Het is onze passie en taak om ons immateriële UNESCO erfgoed door te geven aan de volgende generaties.”

Zaterdag 24 juni 2023 - Open ochtend Kindercorso

Het Kindercorso is al ruim 20 jaar een vast onderdeel van de Fruitcorsostoet. Om meer kinderen in de basisschoolleeftijd enthousiast te maken is er zaterdag 24 juni een Open ochtend in de corsohal aan de Papesteeg in Tiel. Van 10.00 tot 12.00 uur zijn er vrijwilligers aanwezig om de kinderen en ouders/verzorgers op weg te helpen en tips te geven voor het maken van een mooie creatie. Daarna is het de bedoeling het idee thuis af te maken met eventueel zaden en bonen, die tevens tijdens één van de ophaaldagen verkregen kunnen worden. Op de laatste woensdag voor het Fruitcorso is het traditie het mini-kunstwerk af te werken met groente en fruit.

De Open ochtend is GRATIS te bezoeken, dankzij de steun van Het Kasteeltje. Deelnemers kunnen zich tevens ter plaatse inschrijven of via fruitcorso.nl.

1 t/m 8 juli 2023 – Expositie ontwerpen 2023

Alle leggers, bouwers en deelnemers zijn klaar voor de 61e editie van het Fruitcorso. Dit bleek zondag 2 april 2023 tijdens de interne presentatie van de ontwerpen bij de Tielse Kleindieren Vereniging. Vanaf het weekend van Tiel Toont kunnen de bezoekers van het corso van 1 t/m 8 juli 2023 kennismaken met de ontwerpen tijdens deze expositie. In het winkelpand aan de Waterstraat 40 in Tiel, tonen de alle deelnemers de creatie waarmee zij dit jaar een greep doen naar de overwinning. Als bezoeker loop je langs alle ontwerpen en kom je alvast in de stemming voor wat er staat te gebeuren.

Op zaterdag 1 juli 2023 om 13 uur zal symbolisch de expositie geopend worden door het onthullen van de stoetvolgorde. De expositie is GRATIS te bezoeken en dagelijks geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Vrijwilligers gezocht

Het Kindercorso en het Fruitcorso vinden plaats op zaterdag 16 september 2023 en zijn onderdeel van de Betuwse Oogstweek. Door het groeien van het eventaanbod tijdens deze feestelijke week vol activiteiten, liggen er meer werkzaamheden bij Stichting 4-Stromenland. Hierdoor zoekt de stichting per direct vrijwilligers die op één of andere manier willen ondersteunen bij de organisatie of realisatie van alle (sub)evenementen. Van organisatiekracht tot hekkensjouwers, iedereen is van harte welkom bij onze corsofamilie. Past dit bij jou? Geef je op via info@fruitcorso.nl

Comments are closed.