+100%-
Menu
Zelfpluk kersenseizoen fruitdelta rivierenland

Nu de kersen weer in grote getalen beschikbaar komen, kunnen ook toeristen die een bezoek brengen aan de Betuwe, kersen komen plukken. Deze week plukte Jan de Boer, speerpuntvoorzitter Recreatie & Toerisme van Fruitdelta Rivierenland, het eerste doosje Betuwse kersen als start van het ‘pluk ‘m zelf‘ kersenseizoen. Het plukken vond plaats in de boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen.

Kersenteler Aart Blom vertelt: “Toeristen kunnen in een aangegeven gedeelte van de boomgaard zelf kersen plukken. Vorig jaar was daar zeer veel belangstelling. Ook nu al krijgen we via social media  veel vragen hierover binnen. We geven daar graag een vervolg aan. Als het doosje vol zit, worden de kersen afgewogen en kan de bezoeker de kersen afrekenen bij de kassa. Uiteraard wordt gezorgd voor voldoende ruimte tussen de plukkers en er is een duidelijke looproute in verband met de coronamaatregelen”.

Fruitbeleving in Rivierenland

Jan de Boer: “Mooi om te zien dat deze fruitbeleving nu al veel bezoekers trekt. Met name van buiten de regio, zoals de Randstad. Op deze manier kunnen toeristen kennis maken met wat wij als regio te bieden hebben. Wij zijn van oudsher een fruitregio en nu kan men het ook echt beleven en zien waar het fruit vandaan komt”. Deze beleving kan een toeristische trekpleister worden, pal aan de rijksweg A15.

Streeckerij de Betuwe

Bij de opening van het ‘pluk ‘m zelf seizoen werd ook gesproken over het fruitbelevingsconcept ‘Streeckerij de Betuwe’, dat qua locatie staat gepland nabij de boomgaard in Wadenoijen. Dat moet een dagattractie worden waar veel toeristen naar toe gaan komen om te beleven wat de regio te bieden heeft.

Steun van het Regionaal Investeringsfonds

Betuwe Kers B.V. kreeg voor een haalbaarheidsonderzoek naar de realisatie van deze Streeckerij de Betuwe in 2019 een bijdrage uit het Regionaal Investeringsfonds (RIF) van FruitDelta Rivierenland. Met dit fonds stimuleert FruitDelta Rivierenland vernieuwende plannen die de regio versterken.

Aart Blom: “We hopen in 2021 bouwtekeningen te kunnen presenteren. Wat gaan we doen? Streekproducten laten proeven en kopen, kleine attracties zoals een mini-treintje door de boomgaard, springkussens en diverse themadagen organiseren die aan de vier seizoenen gerelateerd zijn. Als alles doorgaat en we staan hier over twee jaar weer, dan ziet het er misschien wel heel anders uit. Laten we dat hopen, want we hebben het als gebied ontzettend hard nodig”.

Locatie

Boomgaard D’n Kerkewaerdt
Langs Rijksweg A15, ter hoogte van afslag 31 Wadenoijen.
Adres: T-splitsing Overlaat/Lingedijk 129A
4014 ME Wadenoijen

www.betuwekers.nl

www.streeckerijdebetuwe.nl

Fotocredits: Fotoburo Raphaël Drent

Comments are closed.