fbpx
+100%-
Menu

Bijzondere fototentoonstelling en magazine: voor Tiel, door Tiel

In maart en april 2023 vindt er een bijzondere (gratis) tentoonstelling plaats in Zinder Expo met foto’s van de Tielse fotograaf Raphaël Drent. Deze maakte hij in coronatijd. Vele zijn ook in De Gelderlander verschenen. De foto’s geven een bijzonder tijdsbeeld van het leven in Tiel in de periode van coronamaatregelen. Ze komen ook in een fotoboek.

Tegelijkertijd komt er een fototentoonstelling in het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel (RAR) én een speciaal (gratis) magazine met foto’s van andere fotografen, inwoners en ondernemers. Kortom, van iedereen die zijn of haar foto’s over Tiel in coronatijd wil delen. Jij misschien?

Waarom dit project?
De coronaperiode heeft een grote invloed op ons gehad. En voor sommigen heeft het dat nog steeds. Er was verdriet, hoop, onbegrip, verbondenheid, frustratie, vindingrijkheid, angst en er waren mooie en opvallende momenten. Met dit project is er ruimte voor alle gevoelens en ervaringen. Het is van Tiel, voor Tiel. De foto’s geven een beeld hoe we alleen en samen de tijd hebben beleefd. Misschien wil je alleen maar kijken en lezen, misschien er ook met elkaar over praten. Dat staat iedereen vrij.

Wat laten we dan zien?
Hoe het leven was. Hoe was het om in coronatijd te werken, naar school te gaan, inkopen te doen, uit te gaan, verliefd te zijn, ziek te zijn, op bezoek te gaan, te sporten, afscheid te nemen, je mening te uiten, te zorgen? En meer. Welke mogelijkheden zijn bedacht om tóch dingen te laten doorgaan binnen de beperkingen? Hoe konden we elkaar wél zien?

Wil jij jouw foto(’s) delen?
Heb jij één of meerdere foto’s die je hebt gemaakt in coronatijd en wil je deze delen voor dit project? Stuur hem/ze in!

Belangrijk:

🔸 Je foto moet minstens 500 kB groot zijn, maar liever groter.
🔸 De foto moet in Tiel zijn gemaakt en je moet kunnen zien dat het coronatijd was.
🔸 Beschrijf wat er te zien is: wie zijn de mensen, wat doen ze, waarom en wanneer was dit?
🔸 Geef aan of jouw naam mag worden vermeld of dat je liever anoniem blijft.
🔸 De mensen die herkenbaar op de foto staan, moeten toestemming hebben gegeven voor publicatie van de foto. Is dit niet het geval, dan kunnen we de foto helaas niet opnemen.

Stuur je foto 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝟑𝟏 𝐣𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟑 naar mloffelman@tiel.nl

 

Coronacollectie RAR
Wil je dat je foto’s ook na de expositie worden bewaard en getoond? Vermeld dan ook dat het RAR ze mag opnemen in haar coronacollectie. Deze collectie wordt dan voor altijd bewaard en zorgt ervoor dat ook latere generaties kunnen zien hoe het leven met coronamaatregelen eruit zag.

Comments are closed.