fbpx
+100%-
Menu
Orange the world - St Maartenskerk Tiel

Orang the World

Geweld hoort nergens thuis. Stop geweld tegen vrouwen en meisjes! Tiel ondersteunt de Orange the World-campagne van harte en nodigt iedereen uit om ook onderdeel van de oplossing te worden. Bied een luisterend oor, maak het bespreekbaar!

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.

In Nederland sterft er elke 8 dagen een vrouw door geweld en krijgt 1 op de 5 vrouwen met partnergeweld te maken. Dit moet stoppen! Met de Orange the World-campagne wordt in meer dan 90 landen aandacht gevraagd voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen.

De Sint Maartenskerk en de Waterpoort worden oranje verlicht en er zijn diverse activiteiten. Hiervoor hebben Soroptimistclub West-Betuwe (initiator), Bibliotheek Rivierenland en gemeente Tiel met zorg en ondersteuning de handen ineen geslagen. Ook de horeca in Tiel helpt mee aan de bewustwording door bierviltjes van orange the World te gebruiken met daarop een qr-code voor info en hulp of ondersteuning. Hulp nodig? 0800-2000 je kunt ook chatten. Seksueel geweld? Bel 0800-0188 In geval van direct gevaar, bel altijd 112.

Foto: Jan Bouwhuis

Comments are closed.