+100%-
Menu

Parkeergarage Westluidense Poort

Parkeergarage Westluidense Poort Tiel open!

Sinds 2017 beschikt de binnenstad van Tiel over een parkeergarage: de Westluidense Poort. In deze parkeergarage kunnen bezoekers van de binnenstad overdekt parkeren. Van maandag t/m zaterdag is het betaald parkeren. Alleen op zondag is het gratis parkeren. Er gelden dezelfde tarieven als op de andere parkeerterreinen rond de binnenstad. 

Openingstijden

De garage is iedere dag open van 07.00 tot 22.00 uur. Buiten deze tijden is het niet mogelijk de garage in te rijden. Uitrijden kan altijd, ook ‘s nachts.

Achteraf betalen met kenteken-parkeren

De parkeergarage werkt volgens het systeem van kenteken-parkeren. Er is geen slagboom, wel zijn er camera’s die bij het in- en uitrijden de kentekens van de auto’s opnemen. U krijgt geen kaartje, maar u voert, voor u de garage met uw auto verlaat, uw kenteken in bij de betaalautomaat. U betaalt achteraf voor de tijd die u geparkeerd heeft.

Voorzieningen

In de garage zijn 10 parkeerplaatsen voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart. Ook zijn er zes plekken met een oplaadpaal voor elektrische auto’s. Afhankelijk van de vraag kan dit uitgebreid worden tot 30 plaatsen. Boven alle plaatsen voor auto’s hangt een rode en groene lamp. Hierdoor is op afstand te zien of de plek vrij is (de groene lamp brandt) of bezet (de lamp is rood).

Vragen en antwoorden

Op www.tiel.nl/westluidensepoort staat meer praktische informatie over de parkeergarage in een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden.