+100%-
Menu

Het Tiels Madrigaal Koor onder leiding van Frits Hendrich zal op zondag 25 maart om 16.00 uur in de St. Maartenskerk in Tiel een uitvoering geven van ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze”.

Elk jaar wordt in Tiel op palmzondag – ook wel passiezondag genoemd – onder auspiciën van de gezamenlijke kerken een passieconcert georganiseerd. Dit jaar vindt een bijzonder concert plaats. Onder leiding van Frits Hendrich zingt het Tiels Madrigaal Koor ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’ van Joseph Haydn.

Het stuk ging in 1787 in première en wordt nu, in 2018, voor de tweede keer in Tiel uitgevoerd. (de eerste keer was in 2007). Het bijzondere van dit werk is, dat het op diverse manieren uitgevoerd kan worden. In Tiel is gekozen voor de uitvoering met pianobegeleiding. Ineke Geleijns zal de vleugel bespelen. Zij deed dat ook in 2007 en maakte veel indruk.

Daarnaast zijn er vier solisten, t.w. Mignon Primus, sopraan, Daniëlla Buyck alt, Harald Quaaden tenor, en Kees van Hees, bas. Het stuk bestaat uit 10 delen: 2 instrumentale delen, de 7 kruiswoorden en een slotkoor. Haydn kreeg destijds de opdracht dit stuk te componeren; in die tijd vond na elk kruiswoord schriftuitleg plaats.

De uitvoering van 25 april zal niet worden onderbroken door gesproken tekst. Het stuk wordt integraal uitgevoerd en duurt een klein uur.

De toegang is gratis, maar om de (hoge) kosten te bestrijden is er een collecte aan de uitgang. Programmaboekjes met de volledige tekst (met vertaling) zijn bij de ingang verkrijgbaar voor twee euro. De kerk is vanaf half vier geopend. Parkeren kan gratis in de nieuwe parkeergarage, ingang aan de Nieuwe Tielse Weg, bij Zinder.

Mer informatie: www.tielsmadrigaalkoor.nl

Comments are closed.