fbpx
+100%-
Menu
Buitenmuseum Fruitcorso Tiel

Afgelopen zondag, 11 september 2022, zijn in Tiel elf rotatieborden onthuld over de historie en beleving van 60 jaar Fruitcorso. 365 dagen per jaar is dit ‘buitenmuseum’ te bezoeken langs de stadsgracht aan het Burgemeester Hasselmanplein en de Veemarkt.

Op de borden wordt de hele corsocultuur weergegeven
“De borden zijn een cadeau namens Stichting Fruitcorso Documentatie voor de inwoners van Tiel, maar ook aan de vrijwilligers van Stichting 4-Stromenland en natuurlijk aan de bouwers en mozaïekleggers, die het mogelijk maken”, laat Jochem Schoots, de voorzitter van Stichting Fruitcorso Documentatie weten.

Diverse onderwerpen komen op de borden voorbij: Het ontstaan van het corso, sociale cohesie, kindercorso, mozaïeken monnikenwerk, enz. Ook is er één wisselpaneel waarop elk jaar de winnaar van de laatste editie komt te staan. Door de QR-codes op de borden zijn korte filmpjes te bekijken die verdieping geven op de diverse onderwerpen.

Onthulling
Burgemeester Beenakker van Tiel onthulde samen met Jochem Schoots, Gert de Jong (voorzitter van Stichting Corsoclub Zoelen), Dennis Voorendt (vormgever en eindredacteur) en de voorzitter van Stichting 4-stromenland Laurens Verspuij het bord met de titel 'Corsokoorts'.

Het Fruitcorso viert net als Stichting Corsoclub Zoelen hun 60 jarig jubileum.

Voor meer informatie: www.fruitcorso.nl

Bron: SRC FM
Foto's: SRC FM

Buitenmuseum Fruitcorso Tiel
Buitenmuseum Fruitcorso Tiel
Comments are closed.