+100%-
Menu

Intocht Sinterklaas TielOok dit jaar houdt Stichting SinT het grote Sinterklaasfestijn in Tiel. Vanwege het 15-jarig bestaan van de Stichting in 2019, worden er grote en spectaculaire activiteiten gehouden.

Inspectiepieten op zaterdag 16 november

De inspectiepieten worden weer door Sinterklaas vooruit gestuurd naar Tiel om te inspecteren of alle voorbereidingen getroffen zijn voor het feestelijke onthaal en om pepernoten uit te delen. Ze arriveren rond 14.00 uur in de binnenstad.

Intocht Sinterklaas op zondag 24 november

Anders dan voorgaande jaren zal Sinterklaas op zondag arriveren op de Waalkade in Tiel. Vanaf 12.30 uur barst het feest los. Dit wordt gepresenteerd door Cees van der Meer. Er zijn zelfs geruchten dat er Spaanse danseressen mee gekomen zijn, om Sinterklaas te verassen. Om 13.00 uur arriveert Sinterklaas en wordt traditiegetrouw welkom geheten door de Burgermeester. Sinterklaas zal de kinderen op de Waalkade een handje komen schudden, waarnaar hij naar de Groenmarkt gaat. Vanaf ongeveer 14.00 is hier een feestelijk programma. Na afloop mogen de kinderen bij Sinterklaas een handje komen geven. Post-Piet zal ook weer van de partij zijn, neem jij je tekening of verlanglijstje mee voor Sinterklaas? Rond 16.15 uur zullen Sinterklaas en zijn Pieten uit de stad vertrekken.

Hertenkamp woensdag 27 september

Sinterklaas bezoekt jaarlijks het Hertenkamp in Tiel en dit vindt plaats op woensdag 27 november vanaf 14.00 uur.  Om 14.30 uur brengt Sinterklaas een bezoek. Er zullen heel veel pepernoten uitgedeeld worden en leuke spelletjes te doen zijn samen met de Pieten. Rond 16.00 uur zullen de activiteiten afgelopen zijn.

Pieten in de binnenstad op zaterdag 30 november

Vanaf 14.00 uur zullen er in de binnenstad van Tiel veel Pieten gevonden worden die Pepernoten uitdelen. Dweilorkest de eigenheimers zorgen ook dit keer weer voor een muzikaal onthaal.

Sint Live Cooking bij Hotel Van der Valk Tiel

Op zaterdag 30 november en zondag 1 december tijdens het Sint Live Cooking event, kan het zomaar zijn dat een Piet de gasten naar de tafel begeleidt, pepernoten verstopt tussen het eten of even goed de schoen inspecteert. Pieten zijn op zaterdag aanwezig zijn vanaf 17.00 uur en op zondag vanaf 10.30 uur. Sinterklaas zal ook een bezoek brengen.

Grote Sinterklaasvoorstelling bij Schouwburg Agnietenhof op 1 december

Vanaf 13.00 uur is er een grote voorstelling bij Schouwburg Agnietenhof in Tiel. Tijdens deze leuke voorstelling wordt de presentatie gedaan door Cees van der Meer. Er zijn onder meer optredens van Peter en de Vliegmachien, dansgroep Di-vice en Sinterklaas ontbreekt niet. Vanaf 12.30 uur gaat de zaal open. Vanaf 13.00 uur start de voorstelling en deze duurt tot 14.30 uur.
Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de FlipPas en winkeliers uit de binnenstad.

Kaarten zijn nu in de voorverkoop beschikbaar. Deze zijn te koop in de binnenstad bij: Kookwinkel Oostendorp, Hema en Intertoys. De kaarten kosten 7 euro voor zowel kinderen als volwassenen. Deze kaarten zijn combikaarten en geven ook toegang tot de voorstelling “Dag Sinterklaasje (Hallo Kerstman)” op 7 december bij Hotel van der Valk in Tiel. Op=op dus wees er snel bij.

Kinderfeest Dag Sinterklaasje!.. Hallo Kerstman op zaterdag 7 december bij Hotel Van der Valk Tiel
Sinterklaas en de Kerstman zijn al heel lang goed bevriend en hebben daarom besloten op voor één keer een geweldig feest te organiseren bij Hotel van der Valk Tiel. Sinterklaas blijft voor deze bijzondere gelegenheid wat langer in het land. Er zullen zelfs niet één, maar twee voorstellingen gegeven worden bij voldoende animo. Voorstellingen zijn om 13.00 uur en 15.00 uur en tijd van aanvang staat vermeld op de combikaarten.

Er is onder andere een optreden van Theater Fantast. De presentatie wordt verzorgd door Cees van der Meer. Uiteraard ontbreken Sinterklaas en de Kerstman niet. Sinterklaas neemt kort afscheid en verwelkomt de Kerstman daarna zal het feest geheel in kerstsfeer verder gaan.

Voor meer informatie: Sintintiel.nl

Comments are closed.