fbpx
+100%-
Menu
roel boerma loop Tiel

Recordopbrengst Roel Boerma Wandel- en Trimloop

Honderddertien deelnemers en meerdere royale donateurs zorgden voor een ongekende opbrengst voor het evenement “Samen lopen tegen kanker”, de Roel Boermaloop. Op Paasmaandag stond er €3.146,60 op de teller. Eén bijzondere deelnemer haalde via Facebook meer dan duizend euro bij haar sponsoren op. Maar zelfs zonder die bijdrage was de opbrengst nog nooit zo hoog geweest.

Inge Boerma, de weduwe van de in 2013 aan kanker overleden Roel Boerma naar wie de loop is vernoemd: “Er waren dit jaar meerdere mensen die alleen een donatie kwamen brengen en daarna weer terug gingen naar hun paasvisite of een andere activiteit.” Inge bedankt alle deelnemers, donateurs en in het bijzonder de talloze vrijwilligers bij het evenement, waaronder twee paashazen. Ook dit jaar gaan de opbrengsten naar Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland. Evelyne de Kroon nam de cheque namens de Stichting Vrienden in ontvangst.

“We lopen voor mensen die momenteel strijden tegen kanker, die mensen hebben verloren aan kanker en iedereen die met kanker te maken heeft gehad,” benadrukte Wendy Bosboom, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Rivierenland, tijdens haar afsluiting van het evenement. Daarvóór liepen zij en haar sportieve collegabestuurder Erik de Haan het hardloopparcours uit, evenals menige andere medewerker van het ziekenhuis.

Naast de eerder vermelde deelnemer die het grote sponsorbedrag wierf en de twee bestuurders van het ziekenhuis was er nog een bijzondere deelnemer. Deze schreef zich in bij de organisatie in Tiel maar liep de afstand in Lissabon, op hetzelfde tijdstip als de deelnemers in Nederland.

De belangstelling voor deze elfde editie van de Roel Boerma wandel- en trimloop laat zien dat het evenement is uitgegroeid tot een bekende en gewaardeerde voorjaarstraditie.

Meer informatie: roelboerma.nl en vriendenvanzrt.nl

Bijschrift foto v.l.n.r. Wendy Bosboom (Raad van Bestuur), Inge Boerma, paashaas Edwin Boekhorst (trainer Astylos), paashaas Quinty Boekhorst (jeugdlid Astylos), Evelyne de Kroon (St. Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland).

Fotograaf: Antoon Minten

Comments are closed.