+100%-
Menu

Schouwburg Agnietenhof 50 jaarOp 5 september 1969 werd Schouwburg Agnietenhof, toen nog Cultureel Streekcentrum Agnietenhof, geopend. Na vijftig jaar, miljoenen bezoekers, duizenden voorstellingen, twee grote verbouwingen én de uitbreiding van een filmtheater is het voor de Agnietenhof tijd om haar vijftigste verjaardag te vieren. En dat doet het theater met een boordevol programma, speciale jubileumactiviteiten én de eigen musicalproductie ‘De Nacht van Flipje’.

Jubileumparels

Een van de jubileumparels is de Serie van Vier: Vlaams Toptoneel. Vier toneelstukken uit België (o.a. ‘Missie’ en ‘Five Easy Pieces’) die Directeur & Hoofd Programmering Ruud van Zuilen van harte aanbeveelt. Een andere parel voor de Tielse schouwburg is de professionele jubileumproductie in december 2019. Manager Marketing & Communicatie Rachel van der Schaaf: “’De Nacht van Flipje’ is een visueel spektakel met aanstekelijke liedjes en een groot ensemble, dat zich afspeelt in de Betuwe. Professionele acteurs en talent uit de regio Tiel zijn inmiddels geselecteerd en starten binnenkort met repeteren. Een voorstelling die net zo leuk is voor volwassenen als kinderen en een aanrader voor iedereen die Tiel of het theater een warm hart toedraagt. Wij kunnen niet wachten tot het december is!”.

Boordevol programma

Het aanbod van de Agnietenhof is ook in het nieuwe seizoen – dat eind september van start gaat – weer zeer divers. Met bijna 200 voorstellingen heeft de Agnietenhof een boordevol programma met publiekstrekkers, oude bekenden en nieuw talent. Onder anderen Rundfunk, Sara Kroos, Huub Stapel, Daniël Arends, circusgezelschap The 7 Fingers, Nienke Plas, Scapino Ballet, Tineke Schouten en RUMAG reizen in het jubileumseizoen af naar Tiel. Voor veel voorstellingen zijn nog mooie plaatsen beschikbaar via agnietenhof.nl.

Filmprogramma september en oktober

Ook het filmprogramma start weer vanaf september 2019. De filmliefhebber kan zijn hart ophalen met titels als ‘Dolor y Gloria’, ‘Rocketman’, ‘Au bout des doigts’ en ‘Once Upon a Time… in Hollywood’. Kaarten zijn vanaf 6 september te bestellen.

Het volledige programma en kaarten zijn verkrijgbaar via www.agnietenhof.nl of bij de kassa: St. Agnietenstraat 2 Tiel, 0344 673 500. Daarnaast zijn kaarten ook te bestellen aan de balie van Zinder (Rechtbankstraat 1, Tiel, alleen PIN).

Foto: Emanuele Scorcelletti

Comments are closed.