+100%-
Menu
Sint Maartenskerk Tiel kleurt blauw

Van maandag 19 oktober tot zaterdag 25 oktober is de toren van de Sint Maartenskerk blauw gekleurd ter ere van het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties. In deze periode zijn door het hele land objecten blauw verlicht om aandacht te schenken aan dit jubileum en vooral ook aan de idealen van de VN.

De VN bestaat dit jaar 75 jaar. De Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN) heeft in een brief aan de Nederlandse gemeenten gevraagd aandacht te besteden aan deze mijlpaal door karakteristieke gebouwen blauw aan te lichten van maandag 19 oktober tot zaterdag 25 oktober. Burgemeester Hans Beenakker heeft laten weten dat Tiel hierbij aansluit. In genoemde periode laat hij de toren van de Sint Maartenskerk in het blauwe licht zetten.

De VN is een mondiale organisatie van overheden. Deze is opgericht in 1945 door 51 landen, maar inmiddels zijn 193 landen lid. Internationale solidariteit en een gezamenlijke inzet voor vrede en veiligheid zijn belangrijke oprichtingsidealen van de VN. Al 75 jaar lang zet de VN zich hiervoor in en zal dit ook in de toekomst blijven doen.

Het is de bedoeling dat in de week van 19 tot 25 oktober 2020 iedere avond en nacht zoveel mogelijk objecten in Nederland VN blauw worden verlicht. De Tielse toren zal daar dus een van zijn.

Wilt u weten welke objecten in Nederland blauw verlicht worden? De NVVN heeft deze in kaart gebracht. Kijk op vn75.nl/kaart.

Foto: Jan Bouwhuis

Comments are closed.