+100%-
Menu
Sportfriends lanceert sportpas in samenwerking met FlipPas

Sportfriends lanceert sportpas in samenwerking met FlipPas

Op 31 oktober 2022 overhandigde Wethouder Carla Kreuk de allereerste sportpas aan basisschoolleerlingen van de 8baan. Deze sportpas stimuleert het sporten onder kinderen in de leeftijd van 6 t/m 8 jaar. Met de sportpas kunnen de kinderen meerdere sporten gratis uitproberen, voordat een definitieve sportkeuze wordt gemaakt.

De sportpas is een initiatief vanuit Sportfriends, De Federatie Tielse Sportverenigingen (FTS) en sportaanbieders. Het doel is om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende sportaanbieders in Tiel. Deze sportpas wordt uitgereikt aan kinderen in de groepen 3 en 4 van de lagere school om hen zo, na het behalen van de zwemdiploma’s, gemakkelijk en gratis te kunnen laten proeven aan een nieuwe sport.

Samenwerking FlipPas

Sportfriends heeft voor deze sportpas de samenwerking met de Tielse spaarpas gezocht. “Wij zijn erg blij met deze samenwerking, aldus voorzitter van de FlipPas Margriet van Heesch. “Op deze manier dragen wij bij aan het stimuleren van sporten op jonge leeftijd én boren wij voor de FlipPas weer een nieuwe doelgroep aan, namelijk de jonge gezinnen.”

De sportpas die wordt uitgereikt is tevens een FlipPas waarmee de ouders kunnen gaan sparen bij de lokale FlipPas deelnemers.

Kijk voor meer informatie over de sportpas op www.sportintiel.nl/sportpas.

Foto: Jan Bouwhuis

Comments are closed.